Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už teisėjo vardo pažeminimą atleidžiamas Audrius Saulėnas neatvyko į Teisėjų tarybos posėdį, nes nagrinėjo bylą

Teisėjų taryba penktadienį nepriėmė sprendimo dėl Klaipėdos apygardos teismo teisėjo Audriaus Saulėno – sprendimą dėl patarimo prezidentei jį atleisti priimti sutrukdė tai, kad teisėjas penktadienį uostamiestyje nagrinėjo bylą.
Plaktukas
Plaktukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Teisėjų taryba

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina atleisti A.Saulėną dėl įtarimų, kad bankroto administratorius darė įtaką teisėjo sprendimams.

Teisėjų tarybos posėdyje dalyvavusi prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė pateikė prezidentės poziciją, kad teisėjas privalo būti nešališkas ir nepriklausomas, o tuo atveju, kai kyla ar gali kilti įtarimų dėl šališkumo, būtina nusišalinti.

Tačiau šališkumu dėl artimų ryšių su bankroto administratoriumi kaltinamas teisėjas toliau dirba – dėl bylos, kurią turėjo nagrinėti Klaipėdos apygardos teisme, jis nepasirodė Teisėjų tarybos posėdyje penktadienį. Jis atsiuntė atstovą, tačiau Teisėjų taryba nukėlė šio klausimo svarstymą į kitą posėdį, kuris vyks rugpjūčio 2 dieną.

Šalies vadovė kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl A.Saulėno atleidimo iš pareigų už teisėjo vardo pažeminimą. Dėl Teisėjų etikos kodeksą galėjusių pažeisti teisėjo veiksmų į D.Grybauskaitę kreipėsi Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Anot prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamos teisininkų ir bankroto administratorių veiklos bei stambaus masto kyšininkavimo, kilo įtarimų dėl Klaipėdos apygardos teismo teisėjo A.Saulėno asmeninių ryšių su bankroto administratoriumi.

„Teisėjas nagrinėja penkias bylas dėl įmonės, kurios bankroto administratorius yra susijęs su teisėju asmeniniais ryšiais. Įtariama, kad tai darė akivaizdžią įtaką teisėjo priimamiems sprendimams“, – rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius