-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už teismų įžeidimus teisiamas teisininkas Vaikšnoras: „Teisėjai dabar prezidentės bijo kaip sena merga vieno daikto!“

Vienas skandalingiausių šalies teisininkų Saulius Vaikšnoras, kuriam už Temidės tarnų įžeidimus iškelta baudžiamoji byla, tikina kovojantis su teisėjų klanu ir giriasi turįs Prezidentūros bei jos vadovės Dalios Grybauskaitės palaikymą.
S.Vaikšnoras teisme
S.Vaikšnoras teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kovotoju su teisėjų klanu save vadinantis skandalingasis teisininkas 51 metų S.Vaikšnoras jaučiasi turįs ne tik didelės dalies visuomenės, bet ir prezidentės D.Grybauskaitės palaikymą.

„Teisėjai dabar prezidentės bijo kaip sena merga vieno daikto!“, – pasibaigus šio antradienio posėdžiui, kuriame yra teisiamas už kai kurių teisėjų šmeižtą, 15min.lt pareiškė S.Vaikšnoras.

Savo teisumu neabejojantis kaltinamasis šalies vadovės pavardę minėjo bei netgi bandė ją cituoti ir teismo posėdžio metu: „Prezidentė pasakė: teismai yra, o teisingumo – nėra!“

Teismo posėdžio metu kaltinamasis kartojo, jog yra teisiamas ne kaip Saulius Vaikšnoras, o kaip asociacijos „Nacionalinis teisėjų drausminės atsakomybės centras“ prezidentas, mat išdrįso viešai įvardinti teisinės sistemos piktžaizdes ir kai kuriuos konkrečius puolusius Temidės tarnus.

Beje, praėjusiame posėdyje Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Alenas Piesliakas buvo nutaręs prievarta atvesdinti S.Vaikšnorą į baudžiamosios bylos nagrinėjimą, nes kaltinamasis ignoruodavo teismo šaukimus.

Tačiau antradienį S.Vaikšnoras pasirodė pats, išvakarėse paskambinęs į teismą ir užtikrinęs, jog siųsti pas jį policininkų šįkart tikrai nebūtina.

Tiesa, ir šiandien S.Vaikšnoras nesunkiai pasiekė, kad byla ir vėl bent mėnesiui būtų atidėta: kaltinamasis paprašė galimybės turėti advokatą, teisėjas A.Piesliakas šį prašymą tenkino.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, 51 metų S.Vaikšnoras – buvęs teisėjas ir buvęs advokatas, dėl skandalingų poelgių netekęs abiejų šių profesijų mantijų. Teisininkas pabrėžia, kad iš teisėjų luomo pasitraukė savo noru.

Šiandien teisme atverstoje byloje S.Vaikšnorą numatoma teisti pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 232 straipsnį dėl nepagarbos teismui. „Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino teisingumą vykdančius teismą ar teisėją dėl jų veiklos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Skunduose pažėrė perliukų

Baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai nustatė, kad pernai S.Vaikšnoras išsiuntė krūvą skundų Teisėjų tarybai, prezidentūrai, Vyriausybei, Teisingumo ministerijai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Seimui, Generalinei prokuratūrai bei Nacionalinei teismų administracijai, piktinosi teismų darbu ir reikalavo konkretiems teisėjams iškelti drausmės bylas.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Viena nukentėjusiųjų aioje įžeidimų bylojo  Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė.
Viena nukentėjusiųjų šioje įžeidimų byloje – Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė.

„Balzakišką amžių perkopusi teisėja teisingumą pritaiko kaip vibratorių, užsiimdama profesine masturbacija, profesinės Kamasutros svaigulyje sadomazochistiniam-nekrofiliniam orgazmui pasiekti“, – skunde prezidentūrai, Teisėjų tarybai ir Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininkui apie vieną Akmenės teisėją rašė S.Vaikšnoras.

Kitame skunde kliuvo vienam Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėjui. „Mano nuomone, teisėjas teisingumą naudoja kaip guminę lėlę, savo profesinės masturbacijos patenkinimui, ir tokiems teisėjams turi būti duotas atkirtis“, – rašė S.Vaikšnoras.

Garnelienė reikalavo nutildyti

Vos keliolika minučių užsitęsęs šios dienos posėdis S.Vaikšnoro dėka tapo minispektakliu.

Su juoda odine striuke į salę užėjęs kaltinamasis iškart „užsidirbo“ teisėjo pastabą, kad kitą sykį viršutinį drabužį paliktų teismo rūbinėje. „Čia dėl bendros tvarkos“, – paaiškino A.Piesliakas.S.Vaikšnoras rodė raštą, kuriame skambūs žodžiai apie vibratorių, masturbaciją, kamasutrą ir sadomazochistinį-nekrofilinį orgazmą tarsi priskiriami kitam asmeniui – poniai su skrybėle, vardu Auksė.

Šioje byloje nukentėjusiais yra pripažinti 5 teisėjai.

Į šios dienos posėdį atvyko tik Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė. Kiti Temidės tarnai atsiuntė raštus, kodėl dalyvauti negali: vieni turi daug darbų, kiti gavo skubų pavedimą, treti dalyvauja teisėjų atrankos komisijos posėdyje.

Teisėjas kaltinamojo teiravosi, ar neatvykus nukentėjusiesiems, galima nagrinėti šią bylą. „Jokiais būdais negalima!“ – pareiškė S.Vaikšnoras.

Jis balsu ėmė svarstyti, jog sąvoka „teisėjas“ sudaro įspūdį, kad kalbama apie protingą žmogų.

Todėl S.Vaikšnoras tikino negalintis suprasti, kaip galima nelankyti posėdžių, teisinantis dideliu užimtumu: „Darbo reikalai negali būti aukščiau visko!“

Anot kaltinamojo, būtų nei šis, nei tas, jei teismas išklausytų L.Garnelienės, tačiau neišgirstų, ką apie šią istoriją mano kiti nukentėjusiojo statusą šioje byloje turintys asmenys – esą nebūtų sukurtas kontekstas.

„Jokie čia terminai nedega. Jeigu mane pripažins kaltu – mane nuteis“, – apie tai, kad nėra kliūčių atidėti posėdį, aiškino kaltinamasis.

Netrukus, radęs progą pakalbėti apie prezidentės D.Grybauskaitės požiūrį į teismų sistemą, kurioje pasigendama teisingumo, S.Vaikšnoras čia pat ėmė pasakoti vieną 1996-ųjų istoriją, kaip žmogus, prieš daugelį metų brukęs jam kyšį, iki šiol dirba Vyriausiojo administracinio teismo teisėju ir netgi pretendavo tapti jo pirmininku. „Norėčiau, kad būtų nutrauktas šitas pasisakymas!“, – nervingai į S.Vaikšnoro kalbas reagavo Teisėjų tarybos pirmininkė. Teisėjas A.Piesliakas sudrausmino S.Vaikšnorą, kad kalbėtų konkrečiau – apie tai, apie ką yra klausiamas.

Teismas nutarė, kad jokių kliūčių nagrinėti bylą antradienį nėra, nes nedalyvaujantiems asmenims apie posėdį pranešta tinkamai.

Skyrė laiko susirasti advokatą

Teisėjas A.Piesliakas pasakė, kad aukštąjį teisininko išsilavinimą turinčiam buvusiam teisėjui ir advokatui S.Vaikšnorui išaiškins jo teises šiame procese. Apie tai išklausęs kaltinamasis pareiškė: „Negaliu pasinaudoti nušalinimo teise, nes nežinau, kas čia vyksta...“

Šiek tiek susiorientavęs, S.Vaikšnoras kalbėjo toliau: „Man reikalingas gynėjas! Jei nukentėjusieji, būdami teisėjai, turi gynėją – asmeninį prokurorą, gynėjo reikia ir man.“

Neaišku, ar rimtai, ar ironiškai, kaltinamasis dar pridūrė: „Gal gynėjas mane įtikins prisipažinti ir nuoširdžiai gailėtis. Tada bus lengviau ir man, ir teismui.“

Teisėjas A.Piesliakas S.Vaikšnorui kantriai išaiškino, kaip jis gali pasisamdyti advokatą, o jei neišgali – gynėją jam skirs valstybė.

Teisėjas teiravosi, ar kaltinamajam pakaks mėnesio.Jeigu kelia bylas už mano veiklą teisėjų klanas, tai iš Prezidentūros gaunu padėkas!

„Aš nežinau, teismas gal geriau žino“, – S.Vaikšnoras teisinosi neišmanantis laisvai samdomų advokatų rinkos. Baudžiamosios bylos nagrinėjimas atidėtas iki spalio 20 dienos.

Gudrauja aptakiomis formuluotėmis

Po posėdžio S.Vaikšnoras portalui 15min.lt kalbėjo, kad, pavyzdžiui, apie Akmenės rajono apylinkės teismo teisėją Virginiją Jokubauskienę, reikalaudamas iškelti jai drausmės bylą, neparašė nieko negražaus.

S.Vaikšnoras rodė raštą, kuriame replikos apie vibratorių, masturbaciją, kamasutrą ir sadomazochistinį-nekrofilinį orgazmą tarsi priskiriamos kitam asmeniui – poniai su skrybėle, vardu Auksė.

„Bet kadangi aš nepretenduoju lygintis su minėta asmenybe, o turiu elgtis kaip protingas asmuo, kurio sąvoką apibrėžia Civilinis kodeksas, be to, tokie teiginiai galėtų teisėją V.Jokubauskienę įžeisti, negana to, šiuos teiginius pavartojus būtent šios teisėjos atžvilgiu, galima susilaukti ir baudžiamojo persekiojimo pagal atitinkamus Baudžiamojo kodekso straipsnius, todėl aš visų adresatų prašau iškelti drausmės bylą šiai teisėjai, kuri, mano kuklia nuomone, nesupranta LR Civilinio proceso kodekso normų ir galiojančių įstatymų“, – šių žodžių autorystę pripažįstantis rašto autorius nesupranta, už ką dabar yra teisiamas. „Aš kaip tik sakiau, kad tokių žodžių negalima vartoti šios teisėjos atžvilgiu!“ – pabrėžė S.Vaikšnoras, savo raštų stilių vadinantis „futuristiniu, su humoru“.

Jaučia Prezidentūros užnugarį

Įkūręs Nacionalinį teisėjų drausminės atsakomybės centrą, S.Vaikšnoras tiki darantis tai, ko nedrįsta niekas kitas nei Lietuvoje, nei visoje Europoje. „Tą asociaciją įkūrė ne kažkoks santechnikas, elektrikas, o būtent buvęs teisėjas, suprantate? Aš pats esu išnagrinėjęs tūkstančius bylų ir negaliu pakęsti neteisingumo, korupcijos ir kitų ydų, kurių gausu mūsų teismuose“, – kalbėjo S.Vaikšnoras.

Kaltinamasis pakartojo, jog kai jo kova prieš negeroves teismų sistemoje tapo itin aštri – Temidės tarnų klanas nutarė pagaliau su juo susidoroti.

„Akivaizdu, kad tai yra kerštas už mūsų organizacijos veiklą iš teisėjų klano“, – apibendrino S.Vaikšnoras.

Jis dar pridūrė: „Jeigu kelia bylas už mano veiklą teisėjų klanas, tai iš Prezidentūros gaunu padėkas! Tai įdomu, kaip šie dalykai susiję? Nes teisėjai dabar prezidentės bijo kaip sena merga vieno daikto! Man keista, kaip dabar išsirokuos šita byla.“

VIDEO: 15min.lt: Vaikšnoro atvesdinti į teismą nereikėjo - atėjo pats

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius