Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už tikrus pinigus pirko netikrus automobilius iš netikros bendrovės

Telšiuose prekyba automobiliais besiverčiantis verslininkas per 11 bendrovės veiklos mėnesių suklastojo 9 transporto priemonių įsigijimo ir pardavimo dokumentus. Vėliau paaiškėjo, kad šioje istorijoje tikri buvo tik pinigai.
Automobilių turgus
Automobilių turgus / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Per ikiteisminį tyrimą atskleista, kad Vokietijoje gyvenantis vyras Telšiuose įsteigė automobilių prekybos bendrovę, tačiau realybėje bendrovė automobilių nei pirkdavo, nei parduodavo.

Tai rodo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo Telšiuose registruotoje bendrovėje. Jos vadovas – Vokietijoje gyvenantis asmuo.

Tiriant bylą išaiškinta, kad automobilių prekeivis, kaip įtariama, suklastojo, pavyzdžiui, vienos Vokietijos bendrovės sąskaitą faktūrą. Joje buvo įrašyta, kad iš Vokietijoje esančios bendrovės už 360 tūkst. eurų perkamas mobilusis „Liebherr“ kranas.

Kaip įtariama, verslininkas iš Vokietijos „ant popieriaus“ įsigytą kraną, suklastojus ir pardavimo dokumentus, už 370 tūkstančių eurų ketino parduoti Jungtinių Arabų Emyratuose veikiančiai bendrovei.

Tiriant šias aplinkybes iš Vokietijos teisėsaugos institucijų buvo gauta duomenų, kad šioje valstybėje nurodyta bendrovė neegzistuoja, dokumentuose pateikti duomenys yra melagingi.

Be to, įtariama, kad automobilių prekeivis, Lietuvoje nusipirkęs 7 senas, ne daugiau kaip 500 eurų vertės, transporto priemones, suklastojo ir jų įsigijimo dokumentus. Tokiu būdu, automobilių prekeivis apgaule norėjo parodyti, kad Telšiuose įsteigta bendrovė neva vykdo realią veiklą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių rajono apylinkės teismui. Už apgaulingai tvarkytą apskaitą automobilių prekeiviui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius