-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už ūkininkams parengtus projektus gautas pajamas slėpęs anykštėnas stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Utenos apskrities skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Anykščiuose veikiančios individualiosios įmonės savininkas A. L. už suteiktas konsultacines paslaugas iš Europos Sąjungos paramos siekiančių ūkininkų gavo daugiau nei 38 tūkstančius litų, tačiau nesumokėjo jokių mokesčių.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Baigtą baudžiamąją bylą Utenos rajono apylinkės prokuratūra perdavė Anykščių rajono apylinkės teismui, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Ikiteisminiame tyrime išaiškinta, kad konsultacinės firmos vadovas anykštėnas A. L. už projektų parengimą iš dviejų ūkininkų paėmė daugiau kaip 38 tūkstančius litų grynaisiais pinigais ir nuo šių pajamų privalėjo į valstybės biudžetą sumokėti beveik 6 tūkstančius litų pelno mokesčio. Tyrimo metu FNTT Utenos apskrities skyriaus pareigūnams A. L neigė ūkininkų prašymu rengęs dalį investicinių projektų Europos Sąjungos fondų paramai gauti, tačiau rasti dokumentai liudija priešingai. Apklausti liudytojai nurodė, kad A. L. ūkininkų užsakymu rengė investicinius projektus, kurie vėliau buvo pateikti Nacionalinei mokėjimų agentūrai. Be to, vienas iš užsakovų ūkininkų išsaugojo elektroninius susirašinėjimo su A. L. dokumentus, kuriuose buvo tariamasi dėl atsiskaitymo dydžio ir tvarkos.

FNTT Utenos apskrities skyriaus pareigūnai po atliktų kratų A. L. namuose rado abiejų ūkininkų apskaitos dokumentus, o nešiojamame kompiuteryje – abiejų ūkininkų investicinių projektų ruošinius, nuskenuotus ūkininkų apskaitos dokumentus, kurių pagrindu ir buvo rengiami ES paramos projektai.

Nustatyta, kad Anykščiuose veikiančios individualiosios įmonės savininkas A. L., tvarkydamas įmonės apskaitą, nesilaikė buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų, nepildė apskaitos registrų, kuriuose būtų užfiksuotos ūkinės operacijos dėl prekių ir paslaugų įsigijimo bei jų panaudojimo.

Už apgaulingai tvarkytą buhalterinę apskaitą ir neteisingų duomenų apie gautas pajamas pateikimą A. L., kuris vadovauja įsteigtai įmonei ir eina aukštas pareigas Kultūros paveldo departamente prie Kultūros ministerijos bei dirba viename iš Anykščiuose veikiančių pensionatų, gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius