Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už vagystes iš Lietuvos įmonių nuteisti trys makedonai ir albanas

Panevėžio teismas kaltais dėl vagysčių iš įvairių Lietuvos vietų pripažino tris Šiaurės Makedonijos ir vieną Albanijos pilietį.
Seifų vagys
Seifų vagys / Stop kadras

Bylos duomenimis, užsieniečiai Lietuvoje įvykdė nuo 16 iki 28 nusikalstamų veikų – vogė iš įmonių, parduotuvių grynuosius pinigus, turtą bei sugadino įmonių turtą, ketvirtadienį pranešė teismas.

Bylos duomenimis, 2018 ir 2019 metais nusikaltimus vykdę atvykėliai grynųjų pinigų ieškodavo naktimis įsibrovę į iš anksto nusižiūrėtas negyvenamąsias (įmonių) patalpas.

Be to, jie gadindavo arba pagrobdavo vaizdo stebėjimo, signalizacijų įrangą, gadindavo apšvietimą, taip siekdami išvengti sulaikymo įvykio vietose ir apsunkindami galimybes juos atpažinti.

Vagystės buvo įvykdytos Vilkaviškio, Alytaus, Panevėžio miestuose ir rajonuose, Kelmėje, Pasvalyje, Šilalės rajone, Kaune, Ukmergėje ir Jurbarke.

Tyrimo medžiagoje nustatyta, kad vien 2019 metų rugsėjį buvo pagrobta daugiau nei 40 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Pas nuteistuosius ir per kratas bute, kur gyveno nusikaltimus darę vyrai, rasta apie 44 tūkst. eurų įvairia valiuta.

VIDEO: Policija sulaikė siautėjusius seifų vagis

„Tai patvirtina, kad vagystes vykdė ne dėl sunkios materialinės padėties, kaip teigė nuteistieji, bet turėdami tikslą nusikalstamu būdu praturtėti“, – mano teismas.

Griežčiausia subendrinta bausmė skirta aktyviausiam organizuotos grupės nariui – Nedjmi Redjepi, švelniausios – Kujtim Roci, kuris tik 2019 m. prisijungė prie organizuotos grupės, ir Astrit Ramadani, kuris tik nuveždavo ir parveždavo bendrininkus.

Astrit Ramadani pripažintas kaltu dėl 26 nusikalstamų veikų padarymo ir jam paskirta galutinė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmė.

Nedjmi Redjepi nuteistas septynerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme už 28 nusikalstamas veikas.

26 nusikalstamas veikas padaręs Jashar Osmani nuteistas šešerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausme, o Kujtim Roci už 16 nusikalstamų veikų – puspenktų metų laisvės atėmimo bausme.

Teismas išteisino Kujtim Roci dėl 2018 metais padarytų nusikalstamų veikų, nes neįrodytas jo dalyvavimas, o Kujtim Roci, Jashar Osmani ir Nedjmi Redjepi išteisinti dėl automobilio vagystės, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo požymių – automobilis rastas nesugadintas, savininkas pretenzijų neturi.

Teismas nusprendė, kad visi nuteistieji solidariai turės atlyginti daugiau nei 105 tūkst. eurų padarytą žalą.

Iš nuteistųjų buto Vilniuje ir jų pačių paimti pinigai, dviem nuteistiesiems priklausantys automobiliai, išskyrus trečią konfiskuotą automobilį, su kuriuo vykdyti nusikaltimai, bus panaudoti civiliniams ieškiniams atlyginti.

Nuosprendis per 20 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius