Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už vokeliuose mokėtus atlyginimus ir nelegalų darbuotoją teismas bendrovės direktoriui skyrė 13 tūkst. litų baudą

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad Kauno apylinkės teismas priėmė nutarimą pagal Kauno AVMI surašytą Administracinių teisės pažeidimų protokolą ir skyrė uždarosios akcinės bendrovės „Energoteka“ direktoriui Arvydui Bangardavičiui 13 tūkst. litų baudą už atlyginimų mokėjimą vokeliuose ir nelegaliai dirbusį asmenį.
Šešėlinė ekonomika
Atlyginimas vokelyje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma pranešime, atlikus operatyvų patikrinimą „Energotekoje“ nustatyta, kad bendrovės direktorius per pusę metų darbuotojams išmokėjo 4 tūkst. litų, kurių neapskaitė buhalterinėje apskaitoje. Šioje, automobilius saugančioje bendrovėje, išaiškinti ne tik vokeliuose mokėti atlyginimai, bet ir nelegaliai sargu dirbęs asmuo.

„Mokesčių inspekcija daug dėmesio skiria įmonėms, kurios su klientais atsiskaito grynais pinigais, nes kai kurie verslininkai vis dar susigundo dalį gautų pajamų neapskaityti kasos aparatu ir neįtraukti jų į buhalterinę apskaitą. Tokiu būdu jie ne tik kad „randa“ lėšų vokeliams, kuriuos imdami darbuotojai netenka dalies savo socialinių garantijų, bet ir sukčiauja valstybės biudžeto sąskaita susimažindami mokesčius,“ – sako Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Teisme bendrovės direktorius prisipažino ir apgailestavo padaręs mokesčio administratoriaus nustatytus pažeidimus. Už nelegalų darbuotoją A. Bangardavičiui skirta 3 tūkst. litų bauda, o dėl neapskaitytų pajamų bei vokeliuose mokėtų atlyginimų teks sumokėti 10 tūkst. litų.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Kauno AVMI sulaukė 337 gyventojų pranešimų dėl įvairių mokesčių pažeidimų, iš kurių 47 buvo dėl vokeliuose mokamų atlyginimų. Per 6 šių metų mėnesius Kauno apskrityje nustatyta 270 tūkst. litų darbuotojams išmokėto, bet neapskaityto darbo užmokesčio.

Kauno AVMI primena, jog apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius