Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už žiaurų šeimos nario nužudymą sesuo ir brolis neteko laisvės ilgam

Už itin žiaurų šeimos nario – sesers gyvenimo draugo nužudymą, pasvaliečiai brolis ir sesuo neteko laisvės penkiolikai metų – tokį sprendimą penktadienį popiet, baigęs nagrinėti Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą, priėmė Panevėžio apygardos teismas.
Teismas
Teismas / Martyno Vizdbelio/Scanpix nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs prokuroras Aurelijus Navickas siūlė metais kitais griežtesnes bausmes: 32 metų R.K. – 17 metų, jos 26 metų broliui E.K. – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

Pernai liepos 14 d. vakare Pasvalio rajono Sabonių kaime po viešnagės pas kaimynus sesuo su broliu ir sugyventiniu, sugrįžę į savo kiemą, susėdo ant suolo prie namo ir gurkšnojo alų. Besikalbėdami pradėjo ginčytis ir susipyko. Sugyventinis pyko, kad jam reikia išlaikyti visą šeimą, kurioje augo trys ne jo vaikai. Kaltino gyvenimo draugę, su kuria kartu neregistruotoje santuokoje gyveno jau septynerius metus, dėl nenusisekusio gyvenimo, dėl sugriuvusios ankstesnės santuokos.

Ir anksčiau dažnai išgerdavęs sugyventinis keldavo namuose triukšmą, mušdavo, net yra smaugęs, kai moteris priekaištaudavo dėl jo girtumo. Išgėrusi ir šalia brolio pasijutusi drąsesnė, supykusi moteris trenkė sugyventiniui į veidą ir puolė jį mušti.

Brolis, prieš porą mėnesių grįžęs iš Čekijos, ne tik nesustabdė tą vakarą prasiveržusio per tuos metus susikaupusio moters įniršio, bet ir pats puolė mušti sesers skriaudėją. Kieme mušamas ir spardomas sugyventinis norėjo išeiti iš namų, tačiau buvo pasivytas prie netoliese esančio keliuko ir toliau mušamas.

Bylos duomenimis, nukentėjusiajam buvo suduotas ne mažiau 41 smūgis mušant ir spardant, taip pat naudojant ikiteisminio tyrimo metu nenustatytus bukus daiktus, jam buvo sulaužyti šonkauliai, krūtinkaulis, sužaloti vidaus organai. Leisgyvis vyriškis, kuriam dar gyvam į burną buvo įkištas plytgalis, buvo nuneštas nuo keliuko prie šalia augančių medžių ir paliktas nakčiai be jokios pagalbos.

Įstatymas tam, kas itin žiauriai nužudė artimą šeimos narį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų, arba iki gyvo galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius