Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 09 /2020 01 10

Radviliškyje po avarijos su lengvuoju automobiliu apsivertė vilkikas: nukentėjo abu vairuotojai

Policijos departamentas ketvirtadienio vakarą pranešė apie eismo įvykį Radviliškyje – susidūrė vilkikas su lengvuoju automobiliu. Iš pradžių policija pranešė, kad vilkikas vežė pavojingas sveikatai trąšas, tačiau vėliau informacija patikslinta – žmonių sveikatai pavojaus nėra.
Radviliškyje apsivertė pavojingą krovinį vežęs vilkikas
Radviliškyje apsivertė pavojingą krovinį vežęs vilkikas / Portalo visuomenesbalsas.lt nuotr.

Kaip buvo nurodoma pirminiame pranešime, ketvirtadienio vakarą apie 20.34 val. Radviliškyje, Gedimino g. ir Šiaulių g. sankryžoje susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis. Per avariją nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai, abu jie išvežti į ligoninę.

Po susidūrimo vilkikas su puspriekabe, vežęs jūrinį konteinerį, apsivertė ant stogo. Viduje konteinerio didmaišiuose buvo vežamos trąšos.

Policija anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad pagal krovinio kodą, pasak PGT darbuotojų, krovinys gali būti pavojingas. Trąšos sąlytyje su metalu gali užsidegti, išskirti pavojingas sveikatai dujas, galinčias sukelti vėžinius susirgimus.

Dėl to saugumo sumetimais teritorija buvo aptverta apie 50 metrų atstumu. Įvykio vietoje dirbo 5 policijos ekipažai, taip pat gaisrininkai.

Vis dėlto 23.50 val. policija informaciją patikslino ir pranešė, kad krovinys nepavojingas:

„Patikslinus informaciją nustatyta, jūrų konteineryje buvo vežamos paprastos trąšos. Apie 24 tonos. Trąšos buvo supakuotos sandariai ir neišbyrėjusios. Žmonių sveikatai pavojaus nėra. Šiuo metu vilkiko savininkas ieško krano, galinčio pakelti vilkiką“.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas anksčiau ketvirtadienį BNS sakė, kad sunkvežimiu gabentas natrio hidroksidas.

„Priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos atjungė transporto priemonių akumuliatorius, pašalino du nuvirtusius apšvietimo stulpus, sutvarkyta kelio danga“, – BNS sakė PAGD atstovas.

Kaip rašo vietinis Radviliškio portalas visuomenesbalsas.lt, vilkikas susidūrė su automobiliu „Dacia“. Smūgio būta labai stipraus – abiejų transporto priemonių kabinos kone visiškai suknežintos. Per avariją išvartyti ir elektros stulpai.

Eismas atnaujintas

Kaip anksčiau ketvirtadienį pranešė Eismo informacijos centras laikinai buvo uždarytas magistralinio kelio A9 ruožas ties Radviliškiu.

„Dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A9 Šiauliai–Panevėžys 56 km (Radviliškio mieste) abejomis kryptimis“, – pranešė Eismo informacijos centras.

Eismas buvo nukreiptas per šalia esančios „IKI“ parduotuvės aikštelę.

Penktadienio rytą policija pranešė, kad viena juosta atnaujintas eismas magistralinio kelio A9 Šiauliai-Panevėžys 56 km (Radviliškio mieste).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius