Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užfiksuota, kaip kriminalistai Vilniaus rajono miškuose ieškojo paslėptų narkotikų

Sostinės kriminalistai sulaikė ne tik įtariamus narkotikų platintojus, tačiau ir iškasė jų slėptą didelį kiekį amfetamino, ketvirtadienį praneša Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos grupė.
Sulaikytas amfetaminas
Sulaikytas amfetaminas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Po atlikto ilgalaikio tyrimo šių metų spalio mėnesio viduryje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, įtarę neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais ir jų platinimu, sulaikė 2 asmenis, priskiriamus Vilniaus apskrityje veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Pas sulaikytuosius atlikus kratas ir kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus, specialiai įrengtose slėptuvėse bei kitose vietose buvo rasta ir iš nelegalios apyvartos paimta apie 3 kg, įtariama, psichotropinės medžiagos ‒ amfetamino. Abiem įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

VIDEO: Užfiksuota, kaip kriminalistai Vilniaus rajone miškuose ieškojo paslėptų narkotikų

Tęsdami intensyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, lapkričio 3 ir 4 d. sostinės policijos pareigūnai nustatė naujas Vilniaus apylinkės miškuose įrengtas sulaikytųjų bendrininkų narkotinių medžiagų slėptuves ir iš nelegalios apyvartos papildomai paėmė apie 1,2 kg psichotropinės medžiagos – amfetamino, o specialios operacijos metu sulaikė dar du su organizuotomis nusikalstamomis struktūromis siejamus asmenis, kuriems teismas taip pat skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Pažymėtina, kad visi keturi suimti asmenys ankščiau jau teisti už įvairius nusikaltimus, vienas jų teistas už narkotinių medžiagų platinimą labai dideliais kiekiais. 2014 m. atlikęs dalį bausmės ir lygtinai paleistas į laisvę jis toliau užsiėmė neteisėtu narkotinių medžiagų platinimo verslu. Manoma, kad sulaikomų asmenų gali būti ir daugiau.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.) numatoma laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius