Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkietėjęs kontrabandininkas rūkalus gabeno būdamas neblaivus

Pasienyje su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė marijampolietį, kuris vairavo būdamas neblaivus ir automobilio slėptuvėse gabeno kontrabandą. Vyras su kontrabandiniais rūkalais per pusmetį įkliuvo jau penktą kartą.
Užkietėjęs kontrabandininkas rūkalus gabeno būdamas neblaivus.
Užkietėjęs kontrabandininkas rūkalus gabeno būdamas neblaivus. / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai, pasienio ruože, Vilkaviškio rajono Kybartų miestelio ribose, patikrinimui sustabdė automobilį „Audi 100“. Mašiną lietuviškais numeriais vairavo 26-erių Marijampolės gyventojas, teigiama VSAT pranešime.

Bendraujant su juo pasieniečiams kilo įtarimų, kad vairuotojas yra neblaivus. VSAT pareigūnai iškvietė Vilkaviškio policijos pareigūnus, kad šie patikrintų marijampoliečio būseną alkotesteriu.

Belaukiant policininkų pasieniečiai patikrino ir „Audi 100“, mat jo vairuotojas Lazdijų rinktinės pareigūnams pareigūnams balandžio pradžioje jau buvo įkliuvęs, kai gabeno rūkalų kontrabandą. Tąsyk jo vairuoto automobilio „Volkswagen Passat“ degalų bake rasta 600 pakelių cigarečių „Denim Red“. Vilkaviškio rajono apylinkės teismas už tai vyrui skyrė 10 tūkst. litų baudą su „Volkswagen Passat“ konfiskavimu.

Be to, pastarąjį pusmetį šį užkietėjusį kontrabandininką dar tris kartus buvo sulaikę ir muitininkai, kai marijampolietis vežė cigaretes. Visus tris kartus teismas už tai jam skyrė pinigines baudas.

Paaiškėjo, kad vyras ir šįkart gabeno kontrabandinių rūkalų – automobilio durelėse, prietaisų skydelyje, bagažo skyriuje bei po variklio dangčiu pasieniečiai rado 670 pakelių cigarečių „Golden Gate Blue“ ir „Denim“ be banderolių.

Atvykę policininkai vairuotojui nustatė 0,85 promilės girtumą. Jiems pasieniečiai perdavė marijampolietį, kuris bus baudžiamas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Kybartų užkardos pareigūnai tirs ir administracinę bylą dėl kontrabandinių rūkalų gabenimo. Vairuotojui įteiktas šaukimas ketvirtadienį atvykti į užkardą apklausai, jam gresia eilinė tūkstantinė bauda ir „Audi 100“ konfiskavimas.

Sulaikytos cigaretės ir automobilis saugomi Kybartų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius