Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Užkliuvimo už šuns“ versija bliūkšta: kretingiškis įtariamas smurtavęs prieš naujagimį

Pernai metų gruodžio 25 d. į Kauno ligoninę iš Klaipėdos ligoninės pristatytas ir dėl šonkaulių lūžimo paguldytas 2017 m. gimęs berniukas. Į Klaipėdos ligoninę vaikas atvežtas gruodžio 24 d. iš Kretingos Vytauto g. esančių savo namų. Tėvas paaiškino, kad, laikydamas kūdikį ant rankų, užkliuvo už šuns ir kartu su juo nugriuvo. Tačiau tokia versija neskuba patikėti nei gydytojai, nei teisėsauga.
Kūdikis
Kūdikis/ Asociatyvi nuotr. / Vida Press nuotr.

Ištyrę vos kelių mėnesių kūdikį, Kauno klinikų medikai ėmė įtartį galimą smurto atvejį. Vaikutis buvo patyręs daugybinius kūno sužalojimus, nustatyta jam ir sunki smegenų trauma, seni šonkaulių lūžių randai. Negano to, į ligoninę jis gruodžio mėnesį dėl „nelaimingų atsitikimų namuose“ pakliuvo jau nebe pirmą kartą – prieš tai Kretingos gydymo įstaigoje apžiūrėtas pernai metų gruodžio 12 d.

„Kūdikis iš Klaipėdos buvo pervežtas reanimobiliu su trinkančiomis gyvybinėmis funkcijomis, vaikui išsivystė traukuliai. Jo būklė buvo kritinė. Atlikus išsamų tyrimą, nustatytas pakraujavimas į galvos smegenis ir į akių dugną. Diagnozė – sunki galvos smegenų trauma“, – lrytas.lt portalui aiškino Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas.

Medikas įsitikinęs, kad vaiko sužalojimai atsirado dėl tyčinių veiksmų: „Manau, kad šitas kūdikis buvo žalotas, purtomas, kratomas ne kartą ir paskutinio kratymo metu išsivystė kraujo išsiliejimas į galvos smegenis ir akių dugną. Tai gali įvykti tik dėl tyčinių veiksmų. Medicinoje tai vadinama sukrėsto kūdikio sindromu. Jis atsiranda stipriai kūdikį kratant, suėmus jį už žastikaulių ar krūtinės ląstos, dėl ko kartais lūžta šonkauliai. Kai galvos smegenys daužosi į galvos skliautą, trūksta galvos kraujagyslės ir kraujas išsilieja į galvos smegenis.“

Visus įtarimus medikai perdavė Kauno apskrities policijai. Ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Gruodžio 27 d. byla iš Kauno prokurorų rankų jau iškeliavo į Klaipėdos teisėsaugos rankas.

Kūdikis iš Kauno klinikų turėtų būti išrašytas jau kitą savaitę. Tačiau į namus, kol vyksta tyrimas, jis negrįš – bus surasti laikini globėjai. Bent jau taip lrytas.lt portalui tikino Kretingos vaiko teisių specialistai.

Viename Kretingos daugiabučių gyvenanti šeima, kuri nėra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, augina ir dar vieną vaiką – 8-metę dukrą. Ji bus apklausta psichologų. Kartu gyvena ir sužaloto kūdikio močiutė.

Abiejų tėvų versijos, pasak lrytas.lt, dėl nelaimingų atsitikimų kiek skiriasi. Tėvystės atostogose pastaruoju metu buvęs tėvas abu kartus, kada mažylis buvo sužalotas, apkaltino po kojomis pasimaišiusį šunį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius