-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užregistravę dar vieną sukčiavimo atvejį, Šalčininkų pareigūnai primena gyventojams dažniausia naudojamus sukčių metodus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariate ketvirtadienį buvo pradėtas ikiteisminis dėl sukčiavimo. Informuodama apie įvykį, Šalčininkų policija tuo pačiu ir primena žmonėms apie būdus, kuriais sukčiai dažniausiai vilioja gyventojų pinigus.
Pareigūnai perspėja netikėti kiekvienu pinigų prašančiu nepažįstamuoju.
Pareigūnai perspėja saugotis sukčių / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, nukentėjusiems K.K. ir R.K. į namų telefoną paskambino vyriškis ir pristatęs Lukiškių komisariato tyrėju, apgaulės būdu sužinojo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Pasinaudojęs apgaulę išviliotais duomenimis, nusikaltėlis K.K. vardu paėmė kreditus už 8 tūkst. 500 litų sumą ir nuo R.K. sąskaitos nuėmė 1 tūkst. 200 litų.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Šis įvykis patvirtina, kad nors policija ne kartą yra įspėjusi gyventojus apie galimus sukčiavimus, tačiau žmonės vis tiek lengvai patiki sukčiautojais. Todėl policija dar kartą primena, kad sukčiai, turintys kėslų iš žmonių išvilioti pinigus, taiko įvairius apgaulės  būdus, jie darosi vis išradingesni bei naudojasi informacinių technologijų naujovėmis.

Policija pateikia dažniausiai pasitaikančius sukčiavimo būdus.

Skambinant telefonu:

Dėl piniginio prizo, mobiliojo telefono ar daiktinio prizo laimėjimo (prisistato loterijų organizatoriais ar jų atstovais ir prašo pasakyti asmens duomenis, telefonų kodus, sumokėti laimėto daikto PVM ir panašiai);

Dėl nusikalstamos veikos (ar eismo įvykio) padarymo ir nubaudimo (prisistato pareigūnu ir siūlo už atlygį išvengti atsakomybės);

Dėl finansinio ar vykdomos įvairios veiklos tyrimo (prisistato įvairių tarnybų pareigūnais ir prašo pasakyti asmens duomenis, internetinės bankininkystės prisijungimo);

Dėl įvairių banko paslaugų teikimo (keičiant ar suteikiant palankesnes, diegiant naujas). Prisistato banko darbuotojais ir paprašo pasakyti internetinės bankininkystės prisijungimo, asmens duomenis. Po to atlieka pinigų pervedimo ar nuėmimo operacijas.

Siūlant internete:

pagal skelbimus, žmonės perka daiktą (pvz. automobilį), ar paslaugą (baldų gamyba) ir perveda  į pardavėjo nurodytą sąskaitą išankstinį,  sutartą pinigų dalį. Sutartu laiku pirkėjas negauna daikto ar paslaugos, telefono numeris būna nenaudojamas.

Siūlant asmeniškai:

tarpmiestiniuose keliuose asmenys (dažniausiai kaukazietiško gymio) stabdo automobilius ir sakydami, kad juos apvogė ar patys pametė pinigus ir neturi už ką įsigyti kuro ir negali tęsti savo kelionės siūlo pirkti gelsvos spalvos metalo dirbinius, kurie yra beverčiai.

Kaimo vietovėse asmenys prisistato banko darbuotojais, už tam tikrą mokestį siūlo padėti susigrąžinti prarastus indėlius bei sutvarkyti  reikalingus dokumentus. Surašomi tam tikri dokumentai, paimamas užmokestis, o bankininku prisistatęs asmuo dingsta.

Asmenys siūlo pirkti įvairius firminius buitinius prietaisus už gerą kainą. Prekė labai gerai apibūdinama ir kuo skubiau siūloma ją įsigyti, pirkėjas tik vėliau pastebi, kad prekė bevertė.

Daugiau informacijos galima rasti Policijos departamento prie LR VRM tinklalapyje: policija.lt. Susidūrus su galimu sukčiavimu skambinkite telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius