-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užšalusia Dysnos upe į Lietuvą iš Baltarusijos atėjęs jaunas vyras įrodė esąs turkas

Ignalinos rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė neteisėtai į Lietuvą patekusį turką. Per užšalusią Dysnos upę iš Baltarusijos atėjęs užsienietis pasiprašė prieglobsčio.
Įvykio vietoje: užsieniečio sulaikymas paupyje
Įvykio vietoje: užsieniečio sulaikymas paupyje / VSAT nuotr.

Penktadienį Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai Dysnos kaime sulaikė įtartiną vyrą. Informacijos apie jį VSAT pareigūnai jau buvo gavę ir iš vietinio gyventojo.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 28-erių Turkijos pilietis. Jis pasieniečiams pateikė savo asmens tapatybės kortelę ir pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos. Užsienietis iškart prisipažino neteisėtai perėjęs valstybės sieną užšalusia Dysnos upe. Ji šioje vietovėje skiria Lietuvos ir Baltarusijos teritorijas.

Šeštadienį turkas pateikė prašymą dėl prieglobsčio suteikimo Lietuvoje. Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų VSAT pareigūnai pasirūpino, kad gydymo įstaigoje vyrui būtų atliktas COVID-19 testas. Jo rezultatus gavę pasieniečiai pradės pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus.

Turkijos pilietis laikinai apgyvendintas Švenčionių pasienio užkardoje.

Turkijos pilietis laikinai apgyvendintas Švenčionių pasienio užkardoje, kur yra specialios patalpos prieglobsčio prašytojams.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Utenos apylinkės prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius