Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai Lietuvos pasieniečius bandė apgauti pateikdami dokumentų klastotes

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nustatė tris įtariamas dokumentų klastotes. Pasieniečiams į rankas pateko padirbtas kirgiziškas vairuotojo pažymėjimas bei du įtartini uzbekiški techninės automobilių apžiūros talonai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / VSAT nuotr.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniaus pasienio rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Šumsko kontrolės punkte patikrino į Lietuvą vykusio automobilio „Ford Transit“ vairuotojo ir kartu vykusio keleivio dokumentus. Vairuotojas pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio ir asmens dokumentus, tačiau 46-erių keleivio turėtas kirgiziškas vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė. Apklausos metu užsienietis pats prisipažino padirbtą dokumentą įsigijęs Kirgizijoje.

VSAT pareigūnai užsieniečiui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą ir klastotę paėmė. Mikroautobuso vairuotojui leista tęsti kelionę.

Pirmadienį paryčiais Šalčininkų kontrolės punkte dirbę Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai patikrino į Lietuvą vykusio 34-erių Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko MAN dokumentus. Užsieniečio pasas buvo nepriekaištingas, tačiau pateiktas Uzbekijoje registruoto vilkiko techninės apžiūros talonas pasirodė įtartinas. Netrukus nustatyta, kad jis yra suklastotas.

Be galiojančio techninės apžiūros talono transporto priemonė yra laikoma keliančia grėsmę eismo saugumui, tad VSAT pareigūnai klastotę paėmė, o baltarusiui surašė ir įteikė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą. Vyras netvarkingu vilkiku grįžo į Baltarusiją.

Dar vieną įtartiną uzbekišką techninės apžiūros taloną pirmadienį VSAT pareigūnams pateikė per Lavoriškių punktą į Lietuvą vykęs vilkiko „Volvo FH“ vairuotojas. Nustatyta, kad 30-ies uzbeko turėtame jo šalyje išduotame dokumente, manoma, yra galimų klastojimo požymių.

Lavoriškių užkardos pareigūnai užsieniečiui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą ir įtariamą klastotę paėmė. Uzbekui teko grįžti atgal į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius