Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai nevengia pažeisti buvimo ir vykimo per Lietuvą tvarkos

Antradienį VSAT pareigūnai sulaikė keturis Baltarusijos ir vieną Rusijos pilietį, kurie Lietuvoje viršijo vizose nurodytą leistiną buvimo laiką.
Kena
Kena / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad du baltarusiai buvo sulaikyti VSAT Vilniaus rinktinės Kenos kontrolės punkte, kai iš Lietuvos vyko traukiniu Vilnius – Minskas. Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad 29-erių ir 30-metis užsieniečiai viršijo Šengeno vizose nurodytą laiką.

Dar du baltarusius, 23-ejų ir 51-erių, dėl tos pačios priežasties sulaikė Vilniaus rinktinės Medininkų punkto pasieniečiai, kai jie vyko į savo šalį.

40-metis Rusijos pilietis per VSAT Pagėgių rinktinės Kybartų kontrolės punktą važiavo į Kaliningrado sritį. Jo dokumentus patikrinę pasieniečiai nustatė, kad šis užsienietis irgi viršijo vizoje nurodytą leistiną buvimo Lietuvoje laiką.

Išnagrinėję administracines bylas visiems penkiems užsieniečiams VSAT pareigūnai dėl išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimų skyrė įspėjimus.

Taip pat pasieniečiai baltarusius ir rusą įpareigojo išvykti iš Lietuvos. Kenoje sulaikyti baltarusiai tai padarė artimiausiu traukiniu, o kiti trys pažeidėjai antradienį taip pat išvyko iš šalies.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė ir administracine tvarka nubaudė 1129 įvairių šalių piliečius, pažeidusius atvykimo į Lietuvą, gyvenimo joje, vykimo tranzitu ir išvykimo iš šalies tvarką. Už tai užsieniečiams administracine tvarka skiriami įspėjimai arba baudos nuo 250 iki 1000 Lt.

2008 m. pasienyje buvo sulaikyta 3017 tokių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius