Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienietį pavežėją iškeikęs, sumušęs ir jo automobilį apgadinęs kaunietis išsisuko: susitaikė ir atlygino žalą

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose išnagrinėta byla, kurioje Ignas N. pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos sutrikdymo ir viešo užsienio piliečio tyčiojimosi bei niekinimo, žeminant jo tautinį orumą ir savigarbą. Vis dėlto, susitaikęs su nukentėjusiuoju ir atlyginęs jam žalą, kaltinamasis baudžiamosios atsakomybės išvengė.
Kauno apylinkės teismas. Eriko Ovčarenko nuotr.
Kauno apylinkės teismas

Kaip skelbiama Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai, Ignas N. 2020 metų sausio 1 dieną, iškart po vidurnakčio, viešoje vietoje – daugiabučio namo kieme, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sukėlė konfliktą dėl automobilių parkavimo tvarkos daugiabučių namų kieme. Jis tyčia apgadino nukentėjusiajam M.S.D. priklausantį automobilį ir priėjęs prie jo du kartus dešinės rankos kumščiu sudavė užsieniečiui į sprandą, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Šiuo įžūliu elgesiu bei vandališkais veiksmais buvo sutrikdyta viešoji tvarka.

Supratęs, kad nukentėjusysis yra kitatautis, Ignas N. viešai tyčiojosi ir niekino jį dėl jo tautybės bei necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo.

Kaltinamasis Ignas N. teisme neneigė, kad būdamas neblaivus plūdo M.S.D. necenzūriniais žodžiais, viešai niekino nukentėjusįjį dėl jo tautybės, sukėlė fizinį skausmą, sugadino jo automobilį apspardydamas ir nulauždamas veidrodėlius. Kaltinamasis pripažino supratęs, kad tokiu savo agresyviu ir įžūliu elgesiu sukėlė aplinkinių, kurie jį sulaikė įvykio vietoje, pasipiktinimą.

Nukentėjusysis M.S.D. teisiamojo posėdžio metu patvirtino, kad po šio įvykio patyrė emocinį stresą bei išgyvenimus ir vieną darbo savaitę negalėjo teikti pavėžėjimo paslaugų.

Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjusysis M.S.D. pareiškė civilinį ieškinį dėl 3 312,49 eurų žalos atlyginimo, kaltinamasis Ignas N. padarytą žalą atlygino pilnai ir jie susitaikė.

Teismas konstatavo, kad „įvertinus kaltinamojo elgesį po nusikaltimo padarymo, jo asmenybę charakterizuojančius duomenis, nusikaltimo pobūdį, pagrįstai manytina, kad Ignas N. ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų“, todėl baudžiamąją bylą jo atžvilgiu nutraukė, pastarajam susitaikius su nukentėjusiuoju.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius