Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsimaskavęs kontrabandos nešikas pasidavė tik panaudojus ginklą, kitas – paspruko

Lazdijų rajone pasieniečiai su įkalčiais sučiupo kontrabandinių cigarečių nešiką. Sulaikymo metu pasienietis panaudojo tarnybinį ginklą – į viršų paleido įspėjamuosius šūvius, penktadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Sulaikytas kontrabandininkas gyvena Lazdijų rajone
Sulaikytas kontrabandininkas gyvena Lazdijų rajone / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai, kuriems talkino kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus, ties Lazdijų rajono savivaldybės Pertako kaimu užfiksavo du įtartinus asmenis su ryšuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija - 2 kilometrai.

Nešikai taip pat pastebėjo pasieniečius, metė krovinius ir puolė bėgti į skirtingas puses. Sulaikymo metu pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų. Vieną sprukusįjį VSAT pareigūnams pavyko sulaikyti.

Paaiškėjo, kad tai 37 metų Lazdijų rajono savivaldybės gyventojas. Netoliese numestuose ryšuliuose rasta pusketvirto tūkstančio pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT nuotr./Baltarusiškų rūkalų kontrabandos krovinys
VSAT nuotr./Baltarusiškų rūkalų kontrabandos krovinys

Pirminiais duomenimis, valstybės siena asmenų pažeista nebuvo. Manoma, kad rūkalų krovinį lietuvių bendrininkai Baltarusijoje tiesiog permetė per valstybės sienos liniją. Apie įvykį informuoti kaimyninės šalies pareigūnai.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Sulaikytas vyriškis uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius