-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsimiršę pramogautojai kirto sieną

Neringos pasieniečiai sulaikė šilutiškį ir du kauniečius, kurie Kuršių mariose kateriu pažeidė Lietuvos ir Rusijos sieną.
Pramoginiu kateriu kauniečiai kirto sieną. Už tai jiems gresia bauda.
Pramoginiu kateriu kauniečiai ir šilutiškis kirto sieną. Už tai jiems gresia bauda. / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Neringos užkardos pasieniečiai per teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą mariose pamatė, kad viena plaukiojimo priemonė kirto valstybės sieną iš Lietuvos į Rusiją.

Į šią apie 4 km nuo Skirvytės upės žiočių esančią vietą iškart buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“.

Per stebėjimo sistemą pasieniečių matomi pramogautojai kateriu dideliu greičiu įplaukė į Rusijos teritorijos gilumą, apsisuko ir grįžo atgal. Tik įplaukusius į Lietuvos vandenis juos sulaikė PAR pareigūnai.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad katerį vairavo 38-erių Šilutės gyventojas. Su juo kartu vyko du kauniečiai: 38-erių tėvas ir 18-metis sūnus. Pažeidėjus „Boomeranger“ įgulos pasieniečiai parlydėjo į Nidos uostą, kuriame prišvartavo katerį.

Šilutiškis ir kauniečiai teisinosi sieną kirtę netyčia.

Neringos užkardoje dėl neteisėto sienos perėjimo dėl neatsargumo pradėta administracinės bylos teisena. Po apklausos trečiadienį PAR pareigūnai juos paleido pažeidėjams įteikę šaukimus atvykti į Klaipėdos apylinkės teismą, kuriam perduos surinktą medžiagą ir kuris nagrinės šią bylą. Pramogautojams gresia baudos nuo 250 iki 500 Lt.

Prasidėjus plaukiojimo sezonui ir padažnėjus pramoginių laivų išplaukimams į Kuršių marias, VSAT primena, kad Valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ), kuri Kuršių mariose nuo sienos tęsiasi apie 200 metrų, galima būti tik su pasieniečių išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.
 
Navigacijos metu VSAZ Kuršių mariose pažymėta ryškiai geltonais plūdurais.
 
  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius