Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Titovas išgirdo apeliacinį verdiktą: mokės mažesnę, bet įspūdingą baudą

10 000 eurų bauda – tokį sprendimą išnagrinėjęs Viačeslavo Titovo apeliacinę bylą paskelbė Klaipėdos apygardos teismas. 
V.Titovas
V.Titovas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Teisėjų kolegija nusprendė pakeisti gegužę priimtą Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą ir bausmes subendrino. V.Titovui skirta 2 000 eurų mažesnė bauda nei pavasarį.

Teismas paskelbė, jog V.Titovas buvo pagrįstai nuteistas ir jo sistemingi pasisakymai nėra suderinami su asmens saviraiškos laisve. Tarybos narys socialiniuose tinkluose, asmeninėje paskyroje neigiamai apibūdino partizaną Adolfą Ramanauską-Vanagą ir kitus partizanus, suvokė, ką daro, ir norėjo taip elgtis. Be to, žinojo, kad partizanas buvo reabilituotas.

„Bausmės susijusios su laivės atėmimu būtų pernelyg griežtos. Jis charakterizuojamas teigiamai, yra Klaipėdos tarybos narys, neturi galiojančių nusižengimų, turi tvirtus socialinius ryšius, dirba“, – motyvus skirti baudą, o ne laisvės atėmimą dėliojo teismas.

Prokuroras Simonas Genys siekė, kad VTitovas būtų nuteistas laisvės atėmimo bausme. Jo manymu, tai atgrasytų nuo naujų bausmių darymo.

Pats V.Titovas teigė skųsiantis teismo sprendimą ir, jei prireiks, eisiantis iki pat Strasbūro. Jis teigė nepasitikintis Lietuvos teisingumo sistema.

VIDEO: V.Titovas: eisiu iki Strasbūro teismo

Bauda buvo didesnė

12 000 eurų bauda – tokią bausmę Klaipėdos tarybos nariui Viačeslavui Titovui gegužę skyrė Klaipėdos apylinkės teismas, pripažinęs politiką kaltu. Teisiamųjų suole vyras atsidūrė už paniekinančius pasisakymus apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Politikas savo kaltės nepripažino, savo pasisakymus vadino žodžio laisve ir siekė būti išteisintas.

Pernai politikas viešai pareiškė, jog šio partizano iniciatyva buvo nužudyta apie 8 tūkstančiai piliečių ir A.Ramanauskas-Vanagas pats skelbė mirties nuosprendžius.

Minėti pasisakymai pernai liepą nuskambėjo Klaipėdos savivaldybėje, juos viešai politikas paskelbė ir savo socialinio tinklo profilyje. Netrukus miesto taryba pradėjo tyrimą ir nusprendė kreiptis į teismą išsiaiškinti, ar V.Titovas tokiais pasisakymais nesulaužė tarybos nario priesaikos.

Pavasarį Klaipėdos apylinkės teisme 41-erių V.Titovas žurnalistams teigė turintis teisę reikšti savo nuomonę, esąs ne istorikas, o politikas.

Anot teisėjos, nors Konstitucijos ketvirtoje dalyje kalbama apie saviraiškos laisvę, tačiau yra nurodyta, kad saviraiškos laisvė nesuderinama su nusikalstamais veiksmais, diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija ir ši laisvė gali būti ribojama.

V.Titovas viešai paskelbė 34 įvairias žinutes, 22 buvo susijusios su partizanais ir A.Ramanausku-Vanagu. Žinutėse paskleista informacija, jog minėtas partizanas anuomet prisidėjo prie holokausto.

„Akivaizdu, kad skleisdamas išskirtinai neigiamo pobūdžio žinutes apie A.Ramanauską-Vanagą suvokė, ką daro, ir norėjo taip elgtis. Pabrėžtina, kad Titovo tyčios kryptingumą rodo ir tos aplinkybės, jog prieš tarybos posėdį, kai turėjo būt svarstomas A.Ramanausko-Vanago įamžinimas mieste, Titovui buvo išsiųsta partizano biografija, kurioje jis apibūdinamas išskirtinai teigiamai“, – skaitydama nuosprendį gegužę skelbė teisėja.

Teisėja tuomet paskelbė, jog rezultatų teisiant asmenį galima pasiekti ne tik baudžiamosiomis bausmėmis, bet ir drausminėmis, civilinėmis ar visuomenės poveikio priemonėmis, tad paskyrė 240 MGL baudą, kuri siekia 12 000 eurų.

Tiek V.Titovas, tiek prokuratūra, šį nuosprendį apskundė.

Prokuroras S.Genys prašė V.Titovui skirti metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius