-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagies grobiu tapo klinikos pacientės rankinė ir advokato telefonas

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį anksčiau 9 sykius teistam R.G. (gim. 1977 m.). Jis nuteistas 2 metų laisvės atėmimo bausme už svetimo turto vagystę, mokėjimo kortelės vagystę bei dokumento pagrobimą.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rankinė Vagystė

Kaip informuoja teismo atstovas spaudai, R.G. nuteistas už tai, kad 2009 metų birželio 18 dieną užėjo į odontologijos kabinetą, esantį Rugių gatvėje Vilniuje, ir pagrobė rankinę, kurioje buvo grynieji pinigai, mobilusis telefonas, vairuotojo pažymėjimas, banko mokėjimo kortelė.

Apvogta klinikos pacientė padarytą žalą įvertino 1 tūkst. 940 Lt.

R.G. taip pat nuteistas už tai, kad šių metų balandžio 8 dieną, užėjęs į advokato kontorą, esančią Kalvarijų gatvėje Vilniuje, nuo stalo pavogė advokatui priklausantį 649 Lt vertės mobilųjį telefoną.

Apklaustas teisme kaltinamasis R.G. prisipažino padaręs jam inkriminuotas veikas ir paaiškino, kad 2009 metų balandžio 8 dieną Kalvarijų gatvėje užėjo į advokato kontorą, ketindamas ką nors pavogti. Jis apsimetė klientu, prisistatė kita pavarde ir susitarė ateiti konsultacijai kitą dieną dėl santuokos nutraukimo, o išeidamas nuo stalo pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, kurį po to už 240 Lt pardavė taksistui.

2009 metų birželio mėnesį užėjo į odontologijos kliniką Rugių gatvėje. Tuo metu stomatologė turėjo pacientę. Kaltinamasis pamatė ant kėdės gulinčią rankinę ir nutarė ją pavogti. Tuomet užkalbino stomatologę dėl užsirašymo taisyti dantis ir, šiai nusisukus, paėmė rankinę bei paslėpė ją po savo striuke. Po to išėjo iš klinikos, apžiūrėjo rankinę ir iš jos paėmė 700-800 Lt pinigų bei telefoną. Kitus daiktus su rankine išmetė. Telefoną tą pačią dieną pardavė už 50 Lt, o pinigus išleido savo reikmėm. Išeidamas iš klinikos, ten pamiršo savo maišelį, kurį buvo padėjęs ant kėdės laukiamajame.

„R. G. yra recidyvistas, kadangi būdamas teistas už tyčinio nusikaltimo padarymą, turėdamas neišnykusį ir nepanaikintą teistumą, vėl padarė tyčinį nusikaltimą. Pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso nuostatas, recidyvistui už naujo tyčinio nusikaltimo padarymą teismas paprastai skiria laisvės atėmimo bausmę“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius turtinei žalai atlyginti bei priteisė abiem nukentėjusiems po tūkstantį litų neturtinei žalai atlyginti.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto vagystę numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius