-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagile „Maximos“ pirkėją pavertė penki nemokami maišeliai

Pažeminimas aiškinantis su apsaugos darbuotojais ir policininkais, keista 10 litų bauda. Tai teko iškęsti vilnietei, prekybos centre pasiėmusiai kelis nemokamai dalijamus maišelius.
„Maxima“ prekybos salė buvo sausakimša, prie kasų nusidriekė eilės, pirkėjai vos pavežė savuosius pirkinius.
„Maxima“ / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Užsukusi į parduotuvę nusipirkti kasdienių maisto produktų vilnietė nė sapnuoti nesapnavo, kad iš jos išeis su vagilės vardu. Plačiau apie tai rašo ketvirtadienio „Lietuvos rytas“.

Už paimtus penkis nemokamai dalijamus maišelius maisto produktams ar kitoms prekėms susidėti Gražinai (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) ne tik teko aiškintis su prekybos centro „Maxima” sostinės Totorių gatvėje apsaugos darbuotojais, policininkais, bet ir sumokėti 10 litų baudą.

Šioje parduotuvėje Gražina apsiperka jau ne vienus metus, pažįsta pardavėjus. Tą vakarą susidėjusi kelis maisto produktus į krepšelį, ji kasoje dirbančio pardavėjo paklausė, ar gali iš ritinio atsiplėšti kelis nemokamus maišelius.

Pardavėjas leido. Su maistu moteris į rankinę įsidėjo penkis maišelius.

Apsaugos darbuotojas moterį čiupo jau išėjusią į lauką.

Vyras Gražinai pasakė įtariąs, kad pirkėja apsivogė, ir pasiūlė užeiti į tarnybinę patalpą parduotuvėje. Čia buvo dar vienas apsaugininkas.

Apsaugos darbuotojai tvirtino, kad penki maišeliai – tai vagystė. Gražina iš pradžių pamanė, kad vyrai juokauja. Jie buvo nematyti, be to, vilkėjo ne uniformomis, o megztiniais.

Į tokią pastabą neuniformuoti darbuotojai atšovė, kad jie vis tiek yra apsaugininkai.

Apsaugos darbuotojai pareiškė, kad už neva pavogtus maišelius teks sumokėti 20 litų baudą. Gražina turėjo tik dešimt. Vienas apsaugininkų pareiškė, kad užteks ir tiek.

Išėję į prekybos salę, jie nieko nesuprantančiam pardavėjui liepė išspausdinti kasos čekį, kuriame būtų nurodyta, kad Gražina neva nusipirko 65 maišelius po 15 centų.

Pardavėjas dar mėgino prieštarauti, tačiau vienas apsaugininkų liepė vykdyti nurodymą.

Tai dar ne istorijos pabaiga. Gražiną lydintis apsaugininkas liepė grįžti į tarnybinę patalpą. Ten moters jau laukė policijos patruliai. Kas vyksta, policininkai suprato ne daugiau nei pardavėjas. Jie mėgino paaiškinti, kad jų čia visai nereikia, jei moteris sumokėjo už maišelius, bet apsaugininkai užsispyrę tvirtino rašysią pareiškimą. Gražinos nervai neišlaikė ir ji apsiverkė.

Apsiverkusi moteris išeidama iš parduotuvės spėjo pamatyti, kaip vienas jos kankintojų segė prie pareiškimo kasos čekį.

„Kol kas į policiją manęs dar nekvietė. Bet gal bent pareigūnai turi sveiko proto ir supras, kokia tai absurdiška istorija“, – svarstė Gražina.

Vienkartinius permatomus pavienėms prekėms arba maisto produktams sudėti skirtus maišelius, visiškai suyrančius greičiau nei per dvejus metus, prekybos tinklas „Maxima” pasiūlė prieš metus.

Prekybininkai žadėjo, kad naujieji maišeliai bus draugiški gamtai. Tačiau jie tapo nedraugiški vilnietei pirkėjai.

„Visą gyvenimą atsiminsiu, kad geriau neliesti nemokamų maišelių. Bulves ar obuolius krausiu į pirkinių krepšelį, tegul pardavėjai pasiunta sverdami“, – žadėjo Gražina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius