Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27 /10:31

Įtariamųjų gaudynės Kaune: bandė sprukti vogtais dviračiais, atsidūrė upės viduryje

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Kauno senamiestyje vyko dviejų asmenų gaudynės. Vienas jų spruko ką tik „pasiskolintu“ svetimu dviračiu, o vėliau, supratęs, kad nepabėgs, pasislėpė už medžio, kitas šoko į upės vandenį. Prireikė ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos.
Vagių gaudynės Kaune
Vagių gaudynės Kaune / Skaitytojo nuotr.

15min duomenimis, apie 4 valandą nakties buvo gautas pranešimas, kad M.Daukšos gatvėje Kaune iš laiptinės pavogti du dviračiai. Patruliuojantys pareigūnai buvo perspėti ieškoti įtartinų asmenų su dviračiais.

Skaitytojo nuotr./Vagių gaudynės Kaune
Skaitytojo nuotr./Vagių gaudynės Kaune

Mobilaus būrio patruliai prie Senamiesčio kavinės „Žemyn upe“ pastebėjo besišalinančius įtartinus asmenis, galimai vagis, kurie pradėjo dviračiais bėgti link Neries.

„Netrukus po pranešimo gavimo, patruliuodami Jonavos gatvėje, tolumoje pastebėjome kažką panašaus į žybsinčias švieseles. Iškart kilo įtarimas, kad tai gali būti dviračio lemputės. Artinantis akivaizdžiai matėsi du asmenys, besileidžiantys į Neries krantinę prie vandens“, – prisimena sulaikyme dalyvavę pareigūnai.

Sustoti dviratininkai neketino net perspėti pareigūnų, priešingai – pagreitino greitį. Galiausiai bėgliai išsiskyrė – pasuko į skirtingas puses: vienas metė dviratį į vandenį ir pats nėrė į upę, kitas dviračiu nulėkė link verslo centro „Kauno dokas“, kur buvo sulaikytas kito mobilaus būrio ekipažo. 1992 metais gimęs vaikinas bandė pasislėpti už medžio.

Skaitytojo nuotr./Vienas iš galimai pavogtų dviračių
Skaitytojo nuotr./Vienas iš galimai pavogtų dviračių

Į Nerį šokęs 1993 metais gimęs bėglys užsikabino už vandens ženklo, esančio viduryje upės, netoli Vyčio skulptūros. Jį, beplūduriuojantį, ištraukė iškviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Kaip praneša Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, kovo 27 dieną 04.15 valandą gautas pranešimas, kad Kauno Pilies gatvėje reikalinga pagalba iš upės ištraukti žmogų. Neries upėje ant plūduro stovėjo žmogus.

Valtimi ir gelbėjimo virve žmogus ištrauktas, parplukdytas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. dėl vagystės.

Įtariami vagys sulaikyti prabėgus vos 10 minučių nuo to laiko, kai pranešta apie pastebėtą dviračių vagystę. Pas vieną jų rasti įrankiai, skirti grandinei nupjauti.

15min duomenimis, įvykio metu abu sulaikytieji buvo blaivūs. Jie policijai gerai žinomi. Žinomi ir 15min aktualijų žurnalistei Kaune, kuri vieną praėjusių metų spalio naktį budėjo kartu su Kauno policijos pareigūnais. Tuomet budėjimo metu patruliams įtarimų sukėlė du vaikinai, kertantys tą patį Petro Vileišio tiltą, prie kurio dabar vyko veiksmas.

Karolinos Stažytės nuotr./Naktis su Kauno policija: sučiuptas girtas vairuotojas ir du narkotikais bandę atsikratyti jauni vyrai
Karolinos Stažytės nuotr./Naktis su Kauno policija: sučiuptas girtas vairuotojas ir du narkotikais bandę atsikratyti jauni vyrai

Sustojus ir pakalbinus įtarimų sukėlusius vaikinus, vienas puolė nuo tilto mesti turėtas narkotines medžiagas. Švirkštas su galimai narkotine medžiaga buvo surastas, kišenėje aptikta ir daugiau galimai narkotinių medžiagų. Jų savininkas tikino, kad tai - arbata. Nešiojosi su savimi jie ir peilį bei visraktį.

Beno Dragūno nuotr./Numestų narkotikų paieška
Beno Dragūno nuotr./Numestų narkotikų paieška

Abu vaikinai buvo sulaikyti ir išvežti į ligoninę, kur jiems turėjo būti paimtas mėginys narkotikų testui. Visa ši procedūra užtruko, nes vienas iš sulaikytųjų niekaip nenorėjo priduoti savo šlapimo tyrimui. Kalbinamas žurnalistės, vaikinas gynėsi nevartojantis narkotikų, nuo tilto numetęs tik šiukšlę, ėmė pasakoti jis ir apie sunkią savo vaikystę. Vėliau sulaikytieji abu iš gydymo įstaigos pristatyti į areštinę. Vienam jų nustatytas 0,8 prom. girtumas, kitas buvo blaivas.

Jie ne kartą anksčiau buvo teisti. Nusikaltimų sąraše – vagystės, plėšimai, viešosios tvarkos pažeidimai, kūno sužalojimas.

Beno Dragūno nuotr./Policijos pareigūnas sulaikė narkotikus išmetusį vyrą
Beno Dragūno nuotr./Policijos pareigūnas sulaikė narkotikus išmetusį vyrą

Šią istoriją galite perskaityti čia.

Pasirodo, pasirodžius saulutei, ne tik šiems vyrams prisireikė naujų dviračių. Kovo 26-osios vakarą Kaune buvo pasikėsinta pavogti dar vieną, tačiau taip pat nesėkmingai.

Vos per plauką neapvogtas dėkingas kaunietis socialiniame tinkle negailėjo gražių žodžių Kauno policijos pareigūnams.

„Noriu padėkoti dviems Kauno policijos pareigūnams kurie labai operatyviai sulaikė asmenį, besikėsinusį pavogti mano dviratį. Šiandien (kovo 26 dieną – aut. past.) apie 18 valandą, dirbant su dviračiu ir išvežiojant maistą, kažkoks nevidonas čiupo mano dviratį. Spėjau pastebėti ir atimti jį. Asmuo tada bandė pasišalinti, ko pasekoje jį vydamasis paskambinau į 112 ir paaiškinau situaciją. Pareigūnai sureagavo labai operatyviai ir atvyko per apie 3-5 minutes, buvo labai paslaugūs ir malonūs bei profesionalūs, o nevidonas buvo sulaikytas. Tad nuoširdžiausiai dėkoju už pagalbą!“, – padėka pasidalino vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius