Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagys išardė ir pavogė Karaliaus Vilhelmo tilto metalo konstrukcijų už 30 tūkst. Lt., paveldosaugininkai prašo visuomenės pagalbos

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio skyriaus darbuotojai kreipėsi į policiją.
Tiltas per Vilhelmo kanalą paskelbtas kultūros vertybe.
Tiltas per Vilhelmo kanalą paskelbtas kultūros vertybe. / Kultūros paveldo dep.nuotr.

Jie praėjusį penktadienį pastebėjo, kad Klaipėdoje šalia Kairių poligono išardyta dalis Karaliaus Vilhelmo tilto.

Vagys nupjovė ir pavogė tilto metalines konstrukcijas. Žala įvertinta 30 tūkst. Lt.

Apie vagystę Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio darbuotojus informavo uostamiesčio universiteto rektorius Vladas Žulkus.
„Mes nuvykome į vietą ir aptikome, kad pirmo metalinio tilto iš Klaipėdos pusės, netoli vandenvietės, statyto ir kniedyto dar iki karo, nupjautos kelios sijos ir konstruktyvo dalis“, - pasakojo vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas. Šis tiltas nebenaudojamas, žmonės juo nevaikšto, tačiau, anot specialisto, tai itin įdomus inžinerinis statinys.
„Vilhelmo kanalas yra paskelbtas kultūros vertybe kartu su visais priklausiniais – tiltais, šliuzais. Čia yra buvę visa eilė tiltelių, kurie nuardyti, o šis išlikęs gana neblogai“, - pasakojo paveldo specialistas.

L.Kavaliauskas teigė, kad tiltas dar prieš dešimtmetį atlaikė pirmąjį metalo vagių vajų, tad dabar tai jau antroji ilgapirščių banga. „Tuomet buvo vagiami spalvoti metalai, dabar jo poreikiai mažesni, tačiau populiarus paprastas metalas. Prašome ir visuomenės pagalbos, gal matė šalia gyvenantys, kaip vežamos šios konstrukcijos, būtume dėkingi, jei informuotų mūsų departamentą“, - į visuomenę kreipėsi L.Kavaliauskas.

Prieš porą mėnesių departamento specialistus nuliūdino ir kita vagystė. Ilgapirščiai nupjaustė metalinę tvorelę ties žydų kapinėmis Klaipėdos rajone. Kol policija tyrė įvykį, ilgapirščiai spėjo nupjauti ir likusius kelis metalinius segmentus.
„Jau nebeliko nieko švento“, - atsiduso L.Kavaliauskas. Jis įsitikinęs, kad metalas nukeliavo ne į supirktuves, o buvo panaudotas statybvietėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius