-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vagys klaipėdiečių namuose pasidarbavo pamatę keturiolikmečio įrašą socialiniame tinkle

Nepilnamečiui klaipėdiečiui socialiniame tinkle paskelbus apie išvykimą iš buto, vagys įsibrovė į jo tėvo butą ir pavogė nemažai daiktų.
Spyna
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį policija gavo 40-mečio Kretingos gatvės gyventojo pranešimą.

Jis nurodė, kad vakare apie 21.40 val. grįžęs į namus pastebėjo, kad yra išlaužta buto durų spynos šerdelė ir iš buto yra pavogti du nešiojamieji kompiuteriai, statybiniai įrankiai, kiti įvairūs daiktai.

Vyras pareigūnams nurodė, kad jo 14-metis sūnus socialiniame tinkle „Facebook" buvo nurodęs tikslią datą, kada išvyks iš buto į kitą miestą.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, vaikinas prieš porą dienų savo socialinio tinklo profilyje nurodė tikslią datą ir laiką, kada nori išvykti į kitą miestą ir ieškojus vairuotojo, galinčio ten nuvežti.

Vagių padaryta materialinė žala tikslinama, pranešė policija.

Policijos pareigūnai sako, kad nepilnamečio elgesys socialiniame tinkle nebuvo atsakingas ir pataria prieš skelbiant bet kokią informaciją elektroninėje erdvėje pagalvoti apie galimas pasekmes.

„Negalima dalintis svarbia asmenine informacija, žiniomis apie savo šeimą ar draugus, ypač namų adresais, telefonais ir kt. Negalima viešinti, kada išvykstama iš namų, kur ir kiek laiko bus praleista arba atostogauta, kelti į tinklus kitose šalyse tuo metu daromų nuotraukų, parodančių, kad žmogaus ar šeimos šiuo metu nėra namuose. Neatsargu netgi būnant savo šalyje ar mieste siųsti socialinių tinklų draugams, kartais gal net nepažįstamiems, pranešimus, kad esate vienoje ar kitoje vietoje“, – sako policija.

Be to, policija ragina pasaugoti nepilnamečius ir suaugusiuosius nuo dar vieno pavojaus: nesinaudoti nepažįstamų vairuotojų paslaugomis.

„Jūs nieko nežinote apie tokio atsitiktinio vairuotojo įgūdžius ir apie tai, kiek galima juo pasitikėti. Galbūt nepažįstamojo vairavimas bus visiškas pavojus Jūsų gyvybei ar sveikatai? Gal tai apskritai nusikalsti linkęs žmogus, iš kurio galima laukti bet ko? Antra, mokėdami pinigus nelegaliai vežimo paslaugas teikiančiam žmogui, Jūs skurdinate valstybę ir remiate tą, kuris nusižengia.

Policija linki maksimalaus saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius