Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagys pragręžė „Mažeikių naftos“ produktotiekį, į upę veržiasi dyzelinas (atnaujinta 13.24 val.)

Biržų rajone likviduodama dar nežinomo masto ekologinė katastrofa.

Šeštadienio rytą, apie 9 val., „Mažeikių naftos“ specialistai pastebėjo, kad staiga krito slėgis viename iš produktotiekių.

Pradėjus ieškoti šio nesklandumo priežasčių, paaiškėjo: vagys pragręžė dyzelino tiekimo vamzdyną, Biržų rajono teritorijoje einantį Apaščios upės dugnu. Prijungti savųjų vamzdžių vagims nepasisekė, dyzelinas stipria srove ėmė veržtis į upės vandenį.


Žiūrėti Ekologinė nelaimė Biržų rajone didesniame žemėlapyje

Apaščios upelis įteka į Nemunėlį. Nuo tos vietos, kur į Apaščią išsiliejo dyzelinas, iki upių santakos yra keliolika kilometrų. Kai kuriai duomenimis, teršalai Apaščios upe spėjo pasklisti mažiausiai 3 kilometrų atkarpoje.


Žiūrėti Ekologinė nelaimė Biržų rajone didesniame žemėlapyje

Šeštadienio rytą apie šį įvykį sužinojęs Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas iškart pamiršo planus pasiilsėti ir iš sostinės išskubėjo į katastrofos vietą Totorių kaime (Biržų r.)

Pakeliui, jau po vidurdienio, G.Markauskas, kurio telefonas šiomis valandomis įkaitęs iki raudonumo, naujienų portalą 15min.lt informavo: „Šiuo metu imamasi visų priemonių, kad sustabdyti teršalų plitimą.“

Inspekcijos atstovo misija – koordinuoti ir vadovauti šios avarijos likvidavimo operacijai. Teršalų plitimas stabdomas vandenyje statant specialias išsiliejusį dyzeliną stabdančias užtvaras.

Pažeistu produktotiekiu dyzelinas tiekiamas iš Baltarusijos į Latviją. Kad būtų budrūs, apie išsiliejusius teršalus yra informuoti ir latvių pareigūnai.

„Matyt, bandė kažkas daryti priėjimą, bet nepavyko“, – apie žlugusius po vandeniu veikusių ilgapirščių kėslus kalbėjo G.Markauskas. Jis teigė kol kas nežinantis, ar vagys, be šios skylės, paliko kitokių savo veiklos pėdsakų. „Gudrūs žmonės“, – replikavo inspekcijos pareigūnas.

Gaudyti įtariamuosius – vietos policijos reikalas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius