Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagystė iš parduotuvės „Norfa XXL“: kompanija krovė brangų alkoholį į kelioninį lagaminą

Po nusikaltimo, į kurį buvo įtrauktas net parduotuvės apsaugininkas, visi penki veikėjai „nukeliavo“ tik iki Ukmergės teismo, kur išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį. Tiesa, apsaugininkas nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas, nes galiausiai perėjo į policijos pusę.
Keliautojai
Asociatyvinė iliustracija: lagaminas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Ukmergės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamieji Artūras Kuliešius, Donatas Baltrūnas, Tomas Bražinskas, Nerijus Gribauskas ir Irmantas Mozūras bendrininkaudami iš prekybos centre „Eifelis“, esančios parduotuvės „Norfa XXL“ pagrobė brangius alkoholinius gėrimus ir susikrovė į kelioninį lagaminą. Su šiuo lagaminu vienas iš kaltinamųjų T.Bražinskas, nesumokėjęs už gėrimus, išėjo iš prekybos salės pro kasas, dar slapta nuo kitų nusikaltimo bendrininkų pagrobdamas vieną alkoholinio gėrimo butelį, kurį užsikišo po drabužiais.

Kaltinamasis A.Kuliešius kaltę pripažino. Tuo metu jis dirbo apsaugos darbuotoju.

Atsitiktinai prekybos centre susitiko A.Kuliešius ir D.Baltrūnas.

D.Baltrūnas, sužinojęs kad, A.Kuliešius dirba prekybos centre, liepė jam paskambinti. Pastarasis galvojo, kad D.Baltrūnas norės susitarti dėl žalos atlyginimo už apgadintą automobilį.

Po kelių dienų D.Baltrūnas paskambino ir pasiūlė susitikti. Į susitikimą su A.Kuliešiumi atvyko D.Baltrūnas ir N.Gribauskas. Abu vaikinai pradėjo jam sakyti, kad A.Kuliešius turi jiems padėti pavogti alkoholio iš parduotuvės. Šiam nesutikus, D.Baltrūnas ir N.Gribauskas pradėjo grasinti.

Išsigandęs grasinimų, A.Kuliešius buvo įkalbėtas padėti pavogti alkoholinius gėrimus, pasakojama Ukmergės rajono apylinkės teismo antradienį išplatintame pranešime.

Vaikinai, išsiaiškinę, kada apsaugininkas dirba ir lieka vienas, liepė jam išjungti arba nusukti kameras, o sužinoję, kad tai neįmanoma, pasakė, kad gal niekas nepastebės.

2010 m. rugsėjo 14 d. vakare A.Kuliešius darbo metu vakare pamatė D.Baltrūną prekybos salėje ir suprato, kad šis su draugais vykdo vagystę. Pardavėja pranešė apsaugos darbuotojui A.Kuliešiui, kad jis peržiūrėtų vaizdo įrašą ir parodė įtartinus vaikinus. Vaizdo įraše matėsi, kaip vienas iš vaikinų dedasi įvairius alkoholinius gėrimus į lagaminą, o kitas padeda užsegti lagaminą.

Po nusikaltimo D.Baltrūnas susitiko su A.Kuliešiumi ir teiravosi dėl vaizdo įrašo ištrynimo, tačiau nebuvo įmanoma nieko padaryti. Kada buvo išaiškintas vagystės faktas ir sužinota, kad vaizdo įrašas perduotas policijai, kito susitikimo su D.Baltrūnu ir N.Gribausko metu pastarieji ėmė reikalauti, kad būtų sunaikintas vaizdo įrašas, grasinti jam. Liepė viską sužinoti, ką žino policija ir kaip viską galima būtų ištaisyti, jeigu jie grąžintų pavogtas prekes.

A.Kuliešius sutiko padėti įvykdyti vagystę, nes bijojo tų vaikinų, o jo vaidmuo pagal išankstinį susitarimą – nereaguoti į tai, kas vyksta parduotuvės prekybos salėje, ir vėliau ištrinti vaizdo įrašą.

Apsaugininkas sutiko padėti įvykdyti vagystę, nes bijojo tų vaikinų, o jo vaidmuo pagal išankstinį susitarimą – nereaguoti į tai, kas vyksta parduotuvės prekybos salėje, ir vėliau ištrinti vaizdo įrašą.

Teismas nusprendė kaltinamąją A.Kuliešių Baudžiamojo kodekso (BK) 40 str. 1-2 d. pagrindu atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės už jo padarytą nusikaltimą, numatytą BK 178 str. 1d., ir perduoti jį pagal laidavimą pilietei V.A.

Baudžiamoji bylą kaltinamojo A.Kuliešiaus atžvilgiu nutraukta.

BK 67 str. 2d. 4p. pagrindu šiam kaltinamajam paskirta sumokėti 650 Lt. dydžio įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Nustatytas vienerių metų laidavimo terminas be užstato.

D.Baltrūną teismas pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 178 str. 1d., ir nuteisė laisvės apribojimu dešimčiai mėnesių, paskirtos bausmės metu nustatant draudimus ir įpareigojimus.

T.Bražinską teismas pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 178 str. 1d., ir nuteisė laisvės atėmimu šešiems mėnesiams.

N.Gribauską teismas pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 178 str. 1d., ir nuteisė laisvės apribojimu dešimčiai mėnesių, paskirtos bausmės metu nustatant draudimus ir įpareigojimus.

I.Mozūrą teismas pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 178 str. 1d., ir nuteisė areštu 47 paroms, bausmę atliekant areštinėje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos, o kaltinamiesiems T.Bražinskui ir I.Mozūrui – nuo jo nuorašų įteikimo dienos, gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius