Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08 /15:17

Vagystė Vilniuje kaip kine: apsimetė kurjeriais, atėjo pėsčiomis, išmynė dviračiais

Brangūs dviračiai ilgapirščius sostinėje masina ne tik šiltuoju metų laiku. Panašiai galima pasakyti apie nusikaltėlių išradingumą: kuomet reikia užsitikrinti sėkmę, nesukelti įtarimų ar likti neatpažintiems – piktadariai fantazijos nestokoja ir įžūlumo taip pat.
Užfiksuoti įtariamieji
Užfiksuoti įtariamieji / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Savotišku detektyvu tapo įvykis, kuomet iš daugiabučio dingo du brangūs dviračiai, o įtariamieji tikriausiai tik kaip priedangą pasirinko kurjerių vaidmenis.

Akivaizdžiai iš anksto suplanuotą, maskarado elementais paįvairintą siužetą nukentėjusiems vilniečiams padėjo atkurti daugiabučio apsaugos kameros.

Apvogti gyventojai ne tik pranešė policijai apie dingusius dviračius, bet ir suteikė akivaizdžių įrodymų, kurie turėtų palengvinti tyrimą. Tiesa, keli itin svarbūs klausimais bent kol kas lieka neatsakyti. Vienas tokių – ar dažniausiai maisto siuntas pristatanti kurjerių tarnyba apskritai susijusi su šiuo įvykiu, išskyrus tai, kad bylos įkalčiuose šmėžuoja „Wolt“ logotipas?

Pagrobti dviračiai „Cube“ ir „Companion“, kiekvienas jų kainavo apie 1000 eurų.

Gruodžio 6 dieną, 12.02 val. į vieną Kalvarijų gatvės pastatų atvyko vienas žmogus, atrodęs kaip kurjeris.

Pagal nukentėjusiųjų atkurtą siužetą, būtent jis nukirpo metalinėmis žirklėmis dviračių apsauginę grandinę.

Netrukus, 12.24 val., pėsčiomis atvyko kiti du veikėjai, kurių vienas taip pat buvo su „Wolt“ kurjerio maisto nešiojimo krepšiu.

12.28 val. užfiksuota, kaip jiedu išneša dviračius iš laiptinės, šiek tiek juos pavelka, o tuomet juos apsižergia ir mina iš kiemo.

„Įėjimas į kiemą yra su kodiniu raktu, taip pat įėjimas į laiptinę yra su kitu kodiniu raktu. Kodo žinojimas galimas tik pristatant maistą šiuo adresu“, – įsitikinęs vienas su 15min bendravęs namo gyventojas.

Pašnekovo žiniomis, vadinamieji kurjeriai šiuo atveju nusitaikė į išties brangias transporto priemones – tai buvo dviračiai „Cube“ ir „Companion“, kiekvienas jų kainavęs apie 1000 eurų.

Dviračių dingimo iš laiptinės Kalvarijų gatvėje aiškinasi Vilniaus apskrities policija, o 15min kreipėsi paaiškinimo ir į šiame kontekste šmėžuojančių logotipų kompanijos atstovus.

Skubiai tiriame šį incidentą ir bendradarbiausime su visomis institucijomis, kad įvykis būtų kuo greičiau išsiaiškintas.

„Wolt“ operacijų vadovo Juliaus Kalvaičio komentaras: „Skubiai tiriame šį incidentą ir bendradarbiausime su visomis institucijomis, kad šis įvykis būtų kuo greičiau išsiaiškintas.“

„Wolt“ netoleruoja jokios neteisėtos veiklos, pridūrė J.Kalvaitis.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Užfiksuoti įtariamieji
Kadras iš filmuotos medžiagos/Užfiksuoti įtariamieji

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas