-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vagystės vaistinėje kaltininką prokurorams pavyko nubausti per pusantros dienos

Už vagystę vaistinėje 44 metų V.A. bausmės sulaukė per pusantros dienos. – Anykščių rajono apylinkės teismas, pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs prokuroro Arvydo Miečiaus perduotą svetimo turto grobstymo baudžiamąją bylą, nuteistajam paskyrė 45 paras arešto.
Prokuroras
Prokuroras / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Temos: 1 Vaistinė

Sausio 19 d. popietę Anykščiuose V.A., užsukęs į Antano .Baranausko aikštėje esančią vaistinę, iš savitarnos skyriaus lentynų į kišenę įsidėjo daugiau kaip pusantro šimto litų vertės keletą maisto papildų – „Omega–3“, „Kalcio, magnio, cinko“, „Žuvų taukų Omega–3“ indelių ir išėjo į gatvę. Netrukus jį sulaikė policijos pareigūnai ir rado pavogtus maisto papildus, teigiama išplatintame pranešime.

Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius teigia, kad bausmės netrukus sulaikytam vagišiui buvo prašoma pagreitinto proceso tvarka, nes buvo aiškios veikos padarymo aplinkybės, todėl ir siekta atlikti ikiteisminį tyrimą kuo greičiau.

Prokurorai nustatė, kad padaryta nusikalstama veika atitinka požymius baudžiamojo nusižengimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl vagystės, nes pagrobtų prekių suma neviršijo trijų minimalių pragyvenimo lygių dydžio.

Sausio 21 d. nuosprendį paskelbęs teismas prokuroro prašymą patenkino, nes vienuolika kartų už nusikaltimus nuosavybei teistas kaltinamasis vėl nusikalto tik išėjęs iš policijos komisariato, kuriame atliekamas ikiteisminis tyrimas jo baudžiamojoje byloje dėl kitos vagystės. Taip pat jis buvo ką tik nubaustas už narkotinių medžiagų vartojimą.

Pasak prokuroro, V.A. baudžiamąją atsakomybę sunkino ta aplinkybė, kad jis nusikalto būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, todėl už padarytą baudžiamąjį nusižengimą jam buvo paskirta griežčiausia įstatymo sankcijoje numatyta bausmė – areštas.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo asmenybę ir visišką nenorą pasitaisyti, jam paskyrė maksimalią arešto bausmę – 45 paras. Pagreitinto proceso tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą prokuroras prašo tada, kai nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, tačiau byla turi būti nagrinėjama teisme. Tokiu atveju prokuroras su pareiškimu į teismą kreipiasi ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo veikos padarymo dienos ir prašo nagrinėti bylą pagreitinto proceso tvarka.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su apylinkių kolegomis pernai perdavė nagrinėti teismui 2057 baudžiamąsias bylas, tarp jų – 210 bylų pagreitinto proceso tvarka, 329 – baudžiamuoju įsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius