Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiką pražudęs mokyklinio autobuso vairuotojas teisinosi: „Nedavė sąrašo – nežinojau amžiaus“

Paskelbtas nuosprendis mokyklinio autobuso vairuotojui, Šilalės rajone nepalydėjusiam vaiko į kitą kelio pusę.
Naujų mokyklinių autobusiukų perdavimo mokykloms šventė
Asociatyvi iliustracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) vienų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant, skyrė Šilalės rajono gyventojui, kuris pažeidė transporto eismo saugumo taisykles ir dėl to žuvo vaikas. Nuteistasis per visą bausmės atidėjimo laiką turės neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be jo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo bei atsiprašyti nukentėjusiųjų.

Teismas nustatė, kad mokyklinio autobuso vairuotojas, turėdamas pareigą palydėti į kitą kelio pusę jaunesnius kaip 10 metų vaikus, vieną 2015 m. gegužės mėnesio dieną, sustojęs kitoje gatvės pusėje nei buvo mažamečio namai, to nepadarė ir leido 8 metų vaikui pačiam bėgti per kelią. Dėl šios priežasties mažametis buvo partrenktas ir mirtinai sužalotas pravažiuojančio automobilio.

Vairuotojas kaltės nepripažino ir paaiškino, kad daug metų vežioja mokinius, žino, kad turi pervesti per kelią jaunesnius nei 10 metų vaikus, bet mokyklos vadovybė nedavė mokinių sąrašo su jų amžiumi.

Vytautas N. teisme savo kaltės nepripažino ir paaiškino, kad daug metų vežioja mokinius, žino, kad turi pervesti per kelią jaunesnius nei 10 metų vaikus, tačiau mokyklos vadovybė jam nedavė mokinių sąrašo su jų amžiumi.

Tądien išlipančiam berniukui pasakė, kad šis būtų atsargus. Šis greit išlipo ir nubėgo už autobuso galo. Kiek jam buvo metų, vyras teigė nežinojęs, rašoma Tauragės apylinkės teismo teisėjo padėjėjos parengtame ir ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Teismas nusprendė, kad vyro kaltė padarius nusikaltimą visiškai įrodyta nukentėjusiųjų – žuvusio vaiko tėvų, liudytojų parodymais, byloje esančiais dokumentais, kita bylos medžiaga. Skirdamas bausmę teismas įvertino, kad vairuotojas padarė neatsargų nusikaltimą, teisiamas pirmą kartą, neturi galiojančių administracinių nuobaudų.

Iš mokyklos, kurioje dirbo vairuotojas, priteista 16 000 eurų tėvams.

Taip pat iš dalies tenkintas žuvusio vaiko tėvų civilinis ieškinys ir iš mokyklos, kurioje dirbo vairuotojas, priteista po 8 000 Eur kiekvienam neturtinės žalos atlyginimo.

Šį nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius