-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiką pražudžiusi avarija: kalta ne tik stirna, bet ir vežti paveikslų rėmai?

Plungės rajone naktį iš pirmadienio į antradienį susidūrė VW ir „Opel“, per avariją žuvo 10 metų vaikas, o dar 4 žmonės buvo sužeisti. Tyrėjai aiškinasi, ar mažamečio VW keleivio nepražudė paveikslų rėmai, kurie buvo vežami šiuo automobiliu. 
Avarijos padariniai
Avarijos padariniai: į priekinį VW stiklą susmigę rėmai / 15min nuotr.

Naktinės tragedijos kelyje Skuodas–Plungė tyrėjai narplioja aplinkybes ir bando susidaryti kuo aiškesnį vaizdą, kas lėmė baisius avarijos padarinius ir kaip to galbūt galima buvo išvengti. Panašu, kad šios eismo nelaimės atveju vieno kaltininko nėra, o didelę žalą lėmė ir nesėkmingai susiklosčiusi visuma.

Pirmas lemiamas faktorius, žinoma, buvo stirna, įnešusi sumaišties kelyje.

Kitas klausimas – ar viską teisingai padarė „Opel“ vairuotojas, neišvengęs kaktomušos su priešpriešiais atvažiuojančiu VW automobiliu?

Pastarojoje transporto priemonėje keliavo ne tik mažas vaikas, bet ir buvo vežama krūva paveikslų rėmų. Paprastam eismo dalyviui galbūt sunku įsivaizduoti, kaip į automobilį sukrauti sunkų, nestandartinių gabaritų krovinį, kad net avarijos metu jis nesukeltų papildomo pavojaus ekipažo nariams.

Šiuo atveju ikiteisminį tyrimą dėl avarijos, kurios metu žuvo žmogus, pagal Baudžiamojo kodekso 281-ąjį straipsnį pradėję pareigūnai su teismo medicinos ekspertų pagalba turės atsakyti į klausimą, kas tiksliai lėmė nepilnamečio keleivio mirtį.

Eismo įvykis įvyko tiesiame ruože.

15min nuotr./Avarijos padariniai
15min nuotr./Avarijos padariniai

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) užfiksuotais duomenimis, prieš vidurnaktį (apie 23.49 val.) Plungės rajone, Didvyčių kaimo teritorijoje, kelyje Skuodas–Plungė, automobilio „Opel Vectra“ 29 metų vairuotojas, važiuodamas nuo Skuodo Plungės link, neišvengė susidūrimo su staiga į važiuojamąją kelio dalį įbėgusia stirna.

Po susidūrimo su laukiniu gyvūnu automobilis išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su priešpriešiais judėjusiu automobiliu „VW Passat“, vairuojamu 59 metų vyro.

Per eismo įvykį žuvo VW automobilio 10 metų keleivis.

Visi važiavusieji „VW Passat“ automobiliu, kuriame žuvo vaikas, buvo užsisegę saugos diržus.

Kur jis sėdėjo, kol kas viešai neskelbiama. Tačiau LKPT pranešime pažymima, kad visi važiavusieji „VW Passat“ buvo užsisegę saugos diržus.

Vis dėlto diržas vaiko neišgelbėjo, o šiurpą kelia po avarijos užfiksuota neįprasta detalė: vienas ant kito sukrauti paveikslų rėmai yra smigte susmigę į priekinį „Passat“ stiklą iš vidinės pusės. Iš kokios salono ar bagažinės vietos jie atskriejo ir kokios žalos pakeliui galėjo padaryti, aiškinasi tyrėjai.

Kaip skelbta, iš viso šios avarijos metu sužeisti 4 žmonės: „Passat“ vairuotojas ir 24 metų keleivė išvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o „Opelio“ 28 metų keleivis paguldytas į Plungės ligoninės Traumatologijos skyrių. Nukentėjo ir šio automobilio vairuotojas, jį taip pat globoja Plungės medikai.

15min žiniomis, du iš keturių nukentėjusių asmenų antradienį ligoninėje buvo operuojami.

Papildomos informacijos apie šią eismo nelaimę suteikia ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento antradienį paviešinta trumpa ataskaita.

Pasirodo, iki ugniagesių atvykimo automobilio „VW Passat“ vairuotojas ir keleivis buvo išlipę ir iškėlę iš automobilio vaiką.

Tuo metu automobilyje „Opel“ dar buvo prispausti du žmonės, jie išlaisvinti pasitelkus hidraulinę gelbėjimo įrangą.

Atvykę medikai išsivežė 4 suaugusius nukentėjusiuosius, o minėtam berniukui, deja, tik konstatuota mirtis.

„Opelio“ partrenktas gyvūnas irgi nugaišo.

15min nuotr./Avarijos padariniai
15min nuotr./Avarijos padariniai

Beje, iš automobilio „Opel“ rūko dūmai, atjungti abiejų automobilių akumuliatoriai. Panaudoję sorbentą „Ecosorb“, ugniagesiai gelbėtojai surinko išsiliejusius eksploatacinius skysčius, nušlavė kelio dangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius