-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiką Šalčininkuose partrenkusio ir iš įvykio vietos pasprukusio vairuotojo byla perduota teismui

Šalčinininkų rajono apylinkės teismui perduota byla dėl nepilnamečio sužalojimo eismo įvykio metu. Ši avarija buvo sukėlusi didelį visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą. Nors byla teismui perduota dar prieš pusantros savaitės, policija apie tai pranešti teikėsi tik trečiadienį.
Šalčininkų policija
Šalčininkų policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, praėjusiųjų metų birželio 6 dieną, apie 18.20 val. Šalčininkų mieste, Bažnyčios gatvėje automobilis „Audi Allroad“ partrenkė važiavusį dviračiu  vienuolikos metų berniuką, kuris dėl kojos lūžio buvo paguldytas į Vilniaus Santariškių vaikų ligoninę.

Vairuotojas nukentėjusiam vaikui nepagelbėjo, iš įvykio vietos pasišalino.

Policijos komisariate buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai, vienas – dėl eismo įvykio sukėlimo, kurio metu buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, kitas – dėl  to, kad asmuo sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jam pagalbą.

Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, siekdami išaiškinti asmenį sukėlusį eismo įvykį ir iš jo pasišalinusį, intensyviai vykdė operatyvines priemones ir kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus, kurių dėka  buvo sulaikytas  Šalčininkų rajono visuomenei gerai žinomas I.Š. (gim. 1991 m.) ir jam buvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo.

Siekiant surinkti pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo pareigūnai atliko daugybę apklausų, parodymų patikrinimų, buvo paskirta objektų tyrimai ir ekspertizės. Taip pat  prokuroras vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui kreipėsi su pareiškimu į teismą dėl kardomųjų priemonių taikymo. Teismas I.Š. paskyrė keletą kardomųjų priemonių: buvo paskirtas suėmimas, dokumentų paėmimas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, namų areštas.

Byla Šalčininkų rajono apylinkės teismui perduota sausio 25 dieną.

Šiuo metu policijos komisariate atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas I.Š. atžvilgiu dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo, kuris artimiausiu metu bus taip pat baigtas ir priimtas procesinis sprendimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius