-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris, kaltinama vaiką numarinusi badu, nuosprendžio dar neišgirdo

Pagėgių rajono, Natkiškių kaimo gyventoja, 40-metė Ilona Rojienė kol kas neišgirdo nuosprendžio byloje, kurioje ji kaltinama badu numarinusi savo penkiametį sūnų Luką. Už tyčinį nužudymą, sunkų sveikatos sutrikdymą, pasibaigusį vaiko mirtimi, moteriai gresia kalėjimas iki 16 metų.
Ilona Rojienė kol kas nuosprendžio neišgirdo.
Ilona Rojienė kol kas nuosprendžio neišgirdo. / 15min.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį ketinęs skelbti nuosprendį, pranešė, kad nuspręsta atnaujinti įrodymų tyrimą ir į posėdžius kviesti nepilnamečius moters vaikus. Iš viso šeimoje auga dar septyni vaikai. Apklausiant vaikus teisme privalės dalyvauti ir vaikų psichologas. Iki šiol nagrinėjant bylą buvo apklausta keletas jos vaikų.

Anot prokurorės Editos Mikalainienės, greičiausiai atnaujinus įrodymų tyrimą patys mažiausieji nebus apklausiami, sprendimą dėl to priims teismas.

Prokurorė nenorėjo komentuoti bylos detalių, atskleisti, kokiomis aplinkybėmis šeimoje vaikas augo, taip pat nekomentavo, ar iš tiesų vaikas buvo apleistas, apėjęs utėlėmis.

„Byla kelia labai daug emocijų, nenorėčiau komentuoti bylos aplinkybių, byla nagrinėta uždarame teismo posėdyje, nenorėčiau garsini detalių“, – teigė prokurorė.

Kankinta ir dukra?

Ketverių metukų dukra Ligita rasta taip pat išsekusi ir anemiška. Ji svėrė vos 11 kg, tiek sveria metukų vaikas.

Tragedija nutiko jau kone prieš ketverius metus, 2008-ųjų balandį. Tuomet moters namuose rastas negyvas berniukas. Ketverių metukų dukra Ligita rasta taip pat išsekusi ir anemiška. Ji svėrė vos 11 kg, tiek sveria metukų vaikas. 

Ši byla buvo nagrinėjama uždarame posėdyje, to paprašė ginamosios advokatas Aleksandras Jokūbauskas. Jo teigimu, žiniasklaidoje pasirodžius publikacijoms, po jomis pasipylė lavina įžeidžiančių komentarų, dėl jų moteris bandė pasitraukti iš gyvenimo. Jis teismui pateikė pranešimą, jog moteris gydėsi dėl dvasinių sukrėtimų, sirgo depresija.

Berniuko lavonas buvo ištirtas medicinos eksperto Diomeno Vitkaus. Tuomet jis teigė, jog vaikas turėjo būti ne vieną dieną marinamas badu. Jam buvo išsivysčiusi mažakraujystė.

Nukentėjusia pripažinta ir ketverių metų moters dukra. Ji buvo gaivinama reanimacijos skyriuje, vėliau gydoma Klaipėdos vaikų ligoninėje.

Kaltės nepripažįsta

Septynių vaikų mama pati kaltės nepripažįsta. Ketvirtadienį teisme ji teigė nieko nenorinti komentuoti, nes daug prisikentėjusi. „Nemarinau badu“, – trumpai atsakė moteris, nenorėjusi bendrauti su žiniasklaida. Anot jos, berniukas nuo gimimo buvo silpnesnis. Po jo gimimo pati moteris išgyveno pogimdyvinę depresiją, tuomet vaikams galėjo trūkti jos dėmesio, tačiau visus juos maitinusi vienodai.

Po tragedijos moteris su likusiais vaikais persikėlė gyventi į savo motinos sodybą. Močiutė žiniasklaidai yra minėjusi, esą berniukas galėjo sirgti kraujo liga, nuo mažens itin mėgo cukrų, jį radęs kabindavo tiesiog šaukštais. Berniukas buvo labai jautrus, susinervindavo, tuomet jam mėldavo kairė ranka ir smakras.

Vaiko teisių apsaugos specialistė, lankiusi šią šeimą, teigė niekada nepastebėjusi, kad vaikams trūktų valgio. Nuo 2007 metų daugiavaikė mama buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, nes nesirūpino vaikų sveikata, jų nevedė pas gydytojus, neskiepijo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius