-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaikų darželyje Vilniuje kilo gaisras, evakuota apie 50 vaikų (nuotraukos, papildyta 14.36 val.)

Vilniaus vaikų darželyje antradienį pasklidus gaisro dūmams, dalis darželio auklėtinių buvo evakuoti. Gesinti gaisro pasiųstos didelės ugniagesių pajėgos.
Į vaikų darželį nusiųsti ne tik ugniagesiai, bet ir greitosios pagalbos medikai
Į vaikų darželį nusiųsti ne tik ugniagesiai, bet ir greitosios pagalbos medikai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie 9.19 val. Vilniaus ugniagesiai gavo pranešimą, kad vaikų darželyje Miglos gatvėje sklinda dūmai. Į gaisro vietą Žvėryno mikrorajone ugniagesiai pasiuntė keturias autocisternas, štabo automobilį.

Gelbėtojams atvykus nurodytu adresu paaiškėjo, kad uždūmintas vienas vaikų darželio korpusas. Į kitus korpusus dūmai neprasiskverbė. Auklėtojos su ugniagesiais aprengė ir į lauką išvedė apie 50 vaikų. Tuo metu kiti ugniagesiai puolė ieškoti gaisro židinio.

Įtariama, kad gaisras galėjo kilti darželio sporto salėje. Ugniagesiai joje ardo grindis ir ieško, iš kur sklinda dūmai.

Papildyta 9.56 val.: Apžiūrėję darželį ugniagesiai nustatė, kad dūmai sklinda šiluminės trasos kanalais. Todėl manoma, kad gaisras galėjo kilti ne pačiame darželyje, o greta esančioje šiluminėje trasoje.

Ugniagesiai tikrina greta darželio esančias šilumines trasas ir toliau ieško gaisro židinio.

Papildyta 10.06 val.: Prie darželio atvyko ne tik ugniagesiai, bet ir greitosios pagalbos medikai. Jų pagalbos, laimei, kol kas niekam neprireikė.

Tuo tarpu gelbėtojai teigia, kad iš darželio buvo evakuoti 49 vaikai ir jų auklėtojos. Ugniagesiai toliau ieško gaisro židinio, tikrinami ir aplinkinių namų šilumos mazgai. Tačiau tikslios vietos, kur vyksta degimas, aptikti gelbėtojams kol kas nepavyksta.

Papildyta 11.14 val.: Kaip 15min.lt žurnalistą informavo ugniagesiams įvykio vietoje vadovavęs Vilniaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Rolandas Grižas, incidentas jau likviduotas, žmonės nenukentėjo.

„Ten mokykla ir darželis yra viename pastate. Gaisro dūmai sklido iš šiluminės trasos. Tą vietą, kur vyko degimas, užpylėme vandeniu, gaisras likviduotas. Ugniagesiai išvėdino patalpas“, - sakė R.Grižas.

Papildyta 14.36 val.: Nors ir nedidelių, tačiau šiokių tokių nuostolių darželis-mokykla „Saulutė“ per gaisrą patyrė. Ieškodami gaisro židinio ugniagesiai sporto salėje atlupo apie vieną kvadratinį metrą grindų, apdegė toks pats plotas išorinės sporto salės sienos šiltinimo medžiagos.

„Nebuvo atviros liepsnos, todėl nei auklėtojai, nei vaikai pernelyg neišsigando. Neskambinome nei mokinių tėvams“, – 15min.lt žurnalistams sakė mokyklos direktorė Danuta Imperovič.

Pasak direktorės, darželį lankantys vaikai nuo 1,5 metų tuo metu, kai mokykloje darbavosi ugniagesiai, buvo išvesti į lauką.

„Šiaip ar taip, tuo metu jie ir turėjo eiti į lauką pasivaikščioti. Šiek tiek sutriko pradinukų pamokos, tačiau mokytojai už šiandien neįvykusias pamokas su vaikais atidirbs per ateinančią savaitę“, – žadėjo direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius