Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojas iš Rusijos bandė pralobti lietuviams pardavinėdamas dyzeliną

Klaipėdoje įkliuvo vilkiko iš Rusijos vairuotojas, bandęs parduoti „atliekamus“ 300 litrų dyzelino.
Vilkiko vairuotojas norėjo parduoti apie 300 litrų dyzelino.
Vilkiko vairuotojas norėjo parduoti apie 300 litrų dyzelino. / Klaipėdos AVMI nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija bendradarbiaudama su Klaipėdos rajono policijos komisariatu išaiškino nelegalios prekybos kuru atvejį, kai Rusijos Federacijos vilkiko vairuotojas ketino pasipelnyti parduodamas „atliekamus“ 300 litrų dyzelinio kuro.

Sandoris nepavyko – pažeidėjai įkliuvo bepilant degalus. Rusijos pilietis atsidūrė teisme, pažeidėjui skirta 5 tūkst. litų bauda ir konfiskuotas pardavimui skirtas kuras. Administracinė teisena pradėta ir kitam sandorio dalyviui, Klaipėdos rajono gyventojui, kuris galimai vertėsi kontrabandinio kuro perpardavimu. 

Į vieną Klaipėdos apskrities mėsinę komandiruotas Rusijos vilkiko vairuotojas pirkėją susirado kolegų pagalba – šie suteikė informacijos ir davė kontaktinio asmens telefono numerį. Dėl degalų pardavimo tartasi su klaipėdiečiu, kuris susitikimui nurodė nuošalią vietą – Klaipėdos rajone gyvenančio draugo valdas. Dviem vilkikais atvažiavę Rusijos piliečiai ten rado perpylimui parengtą mikroautobusą su kuro talpomis viduje bei perpylimo įranga. Kuras iš vilkiko į metalines talpas buvo pumpuojamas elektriniu siurbliu, sujungtu su skaitikliu, fiksuojančiu kiekį. Už litrą dyzelinio kuro buvo suderėta mokėti po 3 litus 10 centų. Tačiau pardavėjas liko be atlygio, nes įvykių eigą pakoregavo netikėtas patikrinimas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad į dvi 200 litrų talpas buvo spėta perpilti per 300 litrų kuro. Greta mikroautobuso stovėjusiame klaipėdiečio automobilyje rastos dar 3 tuščios 200 litrų ir 9 mažesnio tūrio plastikinės talpos. Patikrinimo metu užkluptas kuro pardavėjas graudino, kad jam trūko pinigų maistui, todėl pardavinėjo „atliksiantį“ kurą: į vilkiko baką sutilpo 1200 litrų, o kelionės metu bus išnaudota tik mažiau nei trys ketvirtadaliai to kiekio. Pardavęs likutį, jis ketino uždirbti per 1000 litų, tačiau Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimu „užsidirbo“ 5 tūkst. litų baudą, o minėto kuro neteko.

„Administracinė atsakomybė dėl naftos produktų laikymo taisyklių pažeidimų bus taikoma ir degalų pirkėjui – jam gresia nuo 1 tūkst. iki 20 tūkst. litų bauda, teks sumokėti akcizą bei muito mokesčius“, – sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė, priminusi, kad ir tuo atveju, kai degalai įsigyjami savo reikmėms, kuro talpyklos turi būti registruotos Mokesčių inspekcijoje, o kuro įsigijimui pagrįsti būtina turėti atitinkamus dokumentus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius