Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojas iš Rusijos Medininkų punkte išmetė senas padangas

Automobilio vairuotojas iš Rusijos išvažiuodamas iš Lietuvos Medininkų kontrolės punkte sumanė išmesti dvi senas automobilio padangas.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai ir kitos tarnybos patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykstančio automobilio Renault Kangoo bei jį vairavusio 48-erių Rusijos piliečio dokumentus.

Po visų procedūrų vairuotojas pajudėjo iš punkto link valstybės sienos sienos. Medininkų punkto teritoriją ir prieigas per vaizdo sistemą stebintys pasieniečiai pamatė, kad vairuotojas kažkodėl sustojo.

Išlipęs iš automobilio ir apsidairęs, tačiau nenumanudamas esąs pasieniečių stebimas, jis iš auotmobilio išėmė dvi padangas. Kiek panešėjęs užsienietis jas nunešė ir paliko punkto pakraštyje ir vėl ruošėsi važiuoti.

VSAT pareigūnai jį sulaikė. Paaiškėjo, kad užsienietis prieš išvykdamas iš Lietuvos sumanė atsikratyti senų ir nebereikalingų padangų.

Dėl Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimo rusui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai administracine tvarka jis gali būti įspėtas arba gauti baudą nuo 150 iki 300 Lt. Pasienio kontrolės punkto teritorijoje yra draudžiama be VSAT pareigūnų leidimo įsodinti ar išlaipinti keleivius, iškrauti ir pakrauti vežamus bet kokius daiktus ar prekes.

Užsieniečiui įteiktas šaukimas kitą savaitę atvykti į VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardą bylos nagrinėjimui. Po apklausos jis paleistas ir kartu su padangomis išvažiavo į Baltarusiją.

Balandžio pradžioje ten pat Medininkuose seną padangą išmetė ir iš Lietuvos vykęs vilkiko Man vairuotojas, 53-ejų Rusijos pilietis.

Balandžio viduryje per Kybartų kontrolės punktą išvykdama į Rusiją 56-erių Kybartų gyventoja, automobilio Mazda 626 vairuotoja, taip pat dvi išmetė dvi senas padangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius