-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo įžūlumas Panevėžyje: vos neparbloškė trijų merginų, vieną kliudė ir spruko

Ketvirtadienį Panevėžyje, Smėlynės gatvėje per plauką išvengta kraupaus eismo įvykio. „Renault“ vairuotojas perėjoje vos ant variklio gaubto neužsivertė trijų pėsčiųjų, vieną pėsčiąją kliudė ir nė nesustojęs pasišalino. Gavę vaizdo įrašą policijos pareigūnai pradėjo vairuotojo paieškas.
Stop kadras
Stop kadras

Ketvirtadienio kelionę į treniruotę trys futbolininkės prisimins ilgai. Trijų Panevėžio futbolo akademijos žaidėjų ant variklio gaubto vos neužsivertė „Renault“ vairavęs asmuo.

Incidentas įvyko nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, Smėlynės gatvėje, ties buvusia Panevėžio miesto Greitosios medicinos pagalbos stotimi.

Įvykį įamžino panevėžietė Vika. Ji su 15min pasidalijo vaizdo registratoriumi užfiksuotu vaizdo įrašu, kuriame matosi visos incidento aplinkybės.

VIDEO: Incidentas pėsčiųjų perėjoje Panevėžyje

Vaizdo įraše matosi, kai prie perėjos prieina trys merginos. Joms įžengus į perėją, tolumoje matomas link jų artėjantis „Renault“. Vaizdo įraše galima pastebėti, kad už merginų grupės per perėją eina ir dar du pėstieji.

Tačiau automobilio vairuotojas pėsčiųjų praleisti nė neketina. Jis perėją kerta pravažiuodamas pro pat trijų merginų kojas. Šios net šokteli, kad išvengtų smūgio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pėsčiųjų perėja
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pėsčiųjų perėja

Vaizdo įraše matyti, kad paskutinė iš per perėją ėjusių merginų pravažiavus automobiliui susiima už rankos. Su kliudyta futbolininke 15min pavyko susisiekti. Ji patikino, kad automobilis kliudė jos ranką. Mergina smarkių sužeidimų nepatyrė, tad kol kas į medikus nesikreipė.

„Renault“ vairuotojas po incidento taip ir nuvažiavo nė nesustojęs. Ketvirtadienio popietę šis vaizdo įrašas pasiekė Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybą. Buvo nustatyta, kam priklauso „Renault“. Pareigūnai aiškinsis, kas įvykio metu sėdėjo prie transporto priemonės vairo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr. Panevėžio policija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr. Panevėžio policija

Administracinių nusižengimų kodekse rašoma, kad nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja taisyklės, užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų. Už šį pažeidimą taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Tačiau jei kliudyta mergina kreiptųsi į medikus dėl sužalojimo, tuomet iš įvykio vietos pasišalinusiam vairuotojui grėstų kur kas griežtesnė sankcija – mažiausiai kelių šimtų eurų bauda, o su teise vairuoti gali tekti atsisveikinti nuo metų iki trejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius