Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo pažymėjimas iš advokato Rimo Andrikio, kuris vairavo išgėręs, vis dėlto atimtas

Vienam iš garsiausių Lietuvos advokatų Rimui Andrikiui teismas atėmė teisę vairuoti.
Petras Gražulis
Advokatui R.Andrikiui (kairėje) yra tekę ginti ir Petrą Gražulį / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Administracinę bylą teismui teko nagrinėti du kartus, nes pirmąjį sprendimą advokatas apskundė. Vis dėlto abu kartus jis buvo pripažintas padaręs administracinį teisės pažeidimą, numatytą LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 str. 4 d. (Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) neblaivumo (girtumo) laipsnis), ir abu kartus atimta teisė vairuoti. 

Pažymėtina, kad administracinė nuobauda – teisės vairuoti atėmimas įsigalioja iš karto po nutarimo priėmimo administracinio teisės pažeidimo byloje ir nesvarbu ar jis skundžiamas, ar ne.

Policija primena: 2013 m. spalio 10 d. 18.09 val. gautas pranešimas, kad kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, nuo kavinės „Senoji kibininė“ Vievio link pavojingai manevruodamas važiuoja visureigis „Chevrolet“, kurio vairuotojas gali būti neblaivus. Iš karto po šio pranešimo gautas ir kitas, kad to paties kelio 31 km važiuoja visureigis, kurio vairuotojas gali būti neblaivus, sudaro avarines situacijas. Automobilis buvo šonu atsitrenkęs į kelio atitvarą.

Greitkelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda advokato visureigis „Chevrolet“ buvo šonu atsitrenkęs į kelio atitvarą, vairuotojas kėlė ir daugiau avarinių situacijų.

Elektrėnų policijos komisariato patrulių būrio pareigūnai, reaguodami į pranešimą, į kelią Vilnius–Kaunas–Klaipėda išvažiavo ties Abromiškių kaimu, kur iš priekio privažiavusio automobilio vairuotojas pranešė, jog kelyje pavojingai manevruoja visureigis, kuris nuvažiavo Kauno kryptimi.

Pareigūnai visureigį pasivijo ir sustabdė 62 kilometre, ties Žiežmariais. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,86 prom.), jis nušalintas nuo vairavimo, surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 126 str. 4 d.

Toks pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų, pažymima Vilniaus apskrities policijos atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius