Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo teisių klastotės – ne vien ukrainiečių „liga“: VSAT sulaikė ir vokietį, ir baltarusį

Prie sienos su Baltarusija esančiame Medininkų punkte užsieniečiai toliau tikrina VSAT pareigūnų budrumą. Per kelias dienas čia buvo sulaikyti trys Ukrainos piliečiai, o dabar įkliuvo vokietis bei baltarusis.
Pasienio pareigūnas
Pasienio pareigūnas / VSAT archyvo nuotr.

Medininkuose vokietis ir baltarusis pasieniečiams pateikė vairuotojo pažymėjimų klastotes.

Antradienį naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte patikrino į Lietuvą mikroautobusu vykusių asmenų dokumentus. Vienas jų, 52-ejų Vokietijos pilietis, pasieniečiams ištiesė Italijoje išduotą šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė. Kartu vykusi mikroautobuso keleivė grįžo į Baltarusiją pėsčiomis, o transporto priemonę turės pasiimti kitas asmuo, turintis teisę ją vairuoti.

Trečiadienio naktį Medininkų punkte pasieniečiai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją automobiliu BMW vykusio 37-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Užsienietis kartu su privalomais kelionės dokumentais pasieniečiams pateikė Rusijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams taip pat pasirodė įtartinas. Pirminiais duomenimis, kaip ir pirmuoju atveju, tai yra visiška klastotė.

BMW automobilio patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad transporto priemonės savininkas neturi mašinos privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Dėl transporto priemonės vairavimo neturint privalomojo civilinės atsakomybės draudimo vairuotojui skirta 30 eurų bauda.

Abu užsieniečiai sulaikyti ir po apklausų uždaryti į areštinę. Jiems teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Išvakarėse 15min kaip tik pasakojo, kad falsifikuoti vairuotojo pažymėjimai plinta tarsi virusas, o bene dažniausiai pareigūnai klastotes aptinka ukrainiečių rankose, kišenėse arba piniginėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius