Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidžiūno frazės apie gėrimą „mažiau nei prieš 15 minučių“ burtai sklaidosi

Lietuvos Vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pirmadienį pagaliau griebsis skandalingosios Seimo nario bylos. Arvydas Vidžiūnas, vairavęs neblaivus, bet išsisukęs posakiu „gėriau mažiau nei prieš 15 minučių“, naujienų portalui 15min.lt prisipažino ir pats su nekantrumu laukiantis teismo.
Arvydas Vidžiūnas sakė nesitikėjęs, kad dėl dviejų vyno taurių jo girtumas viršys leistiną normą.
„Jeigu tiek visa Lietuva gertų, kiek Vidžiūnas vyno, tai Valančiaus blaivybės sąjūdis jau būtų laimėjęs!“ – šmaikštavo Seimo narys A.Vidžiūnas. .

Dienos, kai Seimo narys A.Vidžiūnas džiaugiasi savuoju jam labai reikalingu vairuotojo pažymėjimu, gali būti suskaičiuotos.

Bausmės už vairavimą neblaiviam stebuklingai išvengęs 48 metų parlamentaras netrukus sulauks LVAT verdikto.

Pirmadienį 8 val. teisėjų kolegija, susidedanti iš pirmininko Antanas Ablingio, pranešėjo Virgilijaus Valančius ir Ričardo Piličiausko, atvers Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos skundą dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo A.Vidžiūno atžvilgiu. Teisme vyks raštiškas procesas.

Neblaivaus vairavusio politiko išteisinimo istorija yra tapusi nejuokingu anekdotu.

Politikas teisme išaiškino buvęs priverstas pūsti į alkoholio tikrintuvą praėjus mažiau nei 15 minučių nuo tada, kai baigė geti antrąją taurę vyno.Dar viena A.Vidžiūno nesėkmė kelyje: teismo laukiantis politikas pro stacionarų radarą praskriejo viršydamas leistiną greitį 32 km/val. ir sumokėjo už tai 450 litų baudą.

Teisėjas Robertas Rainys atsižvelgė į alkotesterio instrukciją, jog prietaisas turi būti naudojamas praėjus bent 15 minučių po to, kai tikrinamas asmuo vartojo alkoholį, ir nutraukė A.Vidžiūno bylą, nors buvo užfiksuotas 0,83 promilės girtumas.

„Sprendimas man buvo nenaudingas“

Netrukus paaiškėjo, kad po susidūrimo su kelių policininkais A.Vidžiūnas savo iniciatyva nuvyko į Priklausomybės ligų centrą, kur pasitikrino kraują. Ekspertizės rezultatas – politiko kraujyje rasta 0,86 promilės alkoholio. Apie šį jam nepalankų tyrimą A.Vidžiūnas teisme nutylėjo.

Beje, nuvežti A.Vidžiūną tikrintis kraują galėjo ir pareigūnai, tačiau to nedarė, nes vairuotojas nesiginčijo dėl alkotesterio parodymų.

Išlindus ylai iš maišo, neliko kitos išeities, kaip tik policijai pateikti skundą LVAT ir laukti, kol teisėjai atstatys šioje istorijoje teisingumą. LVAT atstovai savo ruožtu kelis sykius viešai teisinosi, jog negali griebtis A.Vidžiūnos bylos be eilės, o toji eilė išties įspūdinga,

Artėjant lemiamam teismui A.Vidžiūnas 15min.lt pasakojo, kad yra pateikęs LVAT teisėjams atsiliepimą į bylą.

„Nieko aš neginčijau. Su viskuo sutikau, kas parašyta. Apskritai manau, kad pirminis teismo sprendimas man, kaip politikui, buvo nenaudingas. Būčiau nubaustas už tai, ką pripažinau, ir būtų baigęsis tas tąsymasis. O kaip politikui man didžiausia bauda – reputacijos praradimas dėl šios klaidos“, – kalbėjo politikas.

Vežios dukra, žmona ir taksistai

Pašnekovas taip pat neslėpė, jog paprašė teisėjų neatimti vairuotojo pažymėjimo, jei tik Temidės tarnai matytų tokią galimybę.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), – užtraukia baudą nuo 1000 iki 1500 litų su teisės vairuoti tėmimu nuo metų iki pusantrų.

Tačiau esant ypatingoms aplinkybėms teismas turi teisę skirti švelnesnę nuobaudą nei numatyta.

„Tai ką dabar darysi... Nebus teisių – veš duktė, žmona, draugai, taksi. Bet kai darbo reikalais su savo mašina nuvažiuoji po 50 tūkst. kilometrų per metus – politikui tai yra darbo įrankis. Čia man didžiausias nepatogumas šalia gėdos, kuri taip pat yra labai svarbi“, – atgailavo 15min.lt pašnekovas.

Paklaustas, ar nuo 2009 metų gegužės 20-osios nelemto pasimatymo su policininkais išvengė nuotykių kelyje, A.Vidžiūnas prisipažino: „Buvo vienas greitis... Esu pažeidęs – nušautas esu!“

Kažkada kaip televizijos viktorinos „Moki žodį – žinai kelią“ vedėjas išgarsėjęs politikas pro stacionarų radarą praskriejo viršydamas leistiną greitį 32 km/val. ir sumokėjo už tai 450 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius