Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaišvydavoje nufilmuotas beprotiškus ir pavojingus manevrus darantis kelių gaidelis

Policija gavo vaizdinę medžiagą, kuriame užfiksuotas dvi avarines situacijas sukėlęs BMW vairuotojas. Jo asmenybė išaiškinta ir surašytas administracinio pažeidimo protokolas.
Kelių gaidelis
Kelių gaidelis / Kauno apskrities VPK

Įvykis užfiksuotas birželio 4 d. apie 20 val. ir po kelių dienų perduotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybai, antradienį praneša Kauno apskrities VPK.

1986 m. gimęs Ž.G. vairavo automobilį BMW, kuriam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, taip pat mašina nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

VIDEO: Už chuliganišką vairavimą gresia tūkstantinės baudos

Ž.G. kelyje Vaišvydava – Girionys – Žiegždriai, važiuodamas Vaišvydavos kryptimi, lenkė ta pačia kryptimi važiuojančią mašiną, neįjungė posūkio žibinto, kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją, staigiai stabdė prieš aplenktą automobilį, nes išlėkė į kelkraštį.

1986 m. gimęs Ž.G. vairavo automobilį, kuriam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, taip pat mašina nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Nuslydęs į kelkraštį, galiniais raitais BMW išsviedė žvyrą paskui jį važiuojančiai mašinai, priversdamas staigiai stabdyti paskui jį važiavusį vairuotoją.

Toliau važiuodamas Ž.G. Vaišvydavoje, ties sankryža su Piliuonos gatve suko į kairę, sąmoningai sukeldamas šoninį slydimą. Tokiais savo veiksmais dėl chuliganiškų paskatų vairuotojas išreiškė nepagarbą kitiems eismo dalyviams, savo išskirtinumą, kėlė realų pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.

Už šiuos pažeidimus Ž.G. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia administracinė nuobauda – nuo 1000 iki 2000 litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų.

Kauno apskrities policija primena, kad transporto priemonių vairavimas, vienu metu ar paeiliui padarant kelis Kelių eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti, – užtraukia baudą vairuotojams nuo 400 iki 800 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

Chuliganiškas vairavimas, tai yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, – užtraukia baudą vairuotojams nuo 1000 iki 2000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 2500 iki 3500 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas