Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 09 /14:57

Valdas Adamkus nenori taikytis su Dangute Mikutiene, teismas nagrinėja ieškinį

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį iš esmės pradėjo nagrinėti Darbo partijai atstovaujančios Seimo narės Dangutės Mikutienės ieškinį kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui dėl jo knygoje išsakytų teiginių.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Parlamentarė teismo posėdyje pareiškė, kad Lietuvos niekada nedergė ir prezidento V.Adamkaus knygoje minimą dieną Maskvoje nebuvo.

Politikė Vilniaus miesto apylinkės teisme savo tiesą įrodinėjo diplomatinio paso kopija ir medicinos įstaigos pažyma, kad ji tuo metu slaugė savo mamą.

„Sudėtingas ir jautrus dalykas paduoti prezidentą į teismą. (...) Mano garbė ir orumas, mano darbas, yra mano pats didžiausias turtas, aš neleidau sau niekada tokio dalyko, kaip dergti Lietuvą,“, – sakė teismui parlamentarė.

Ji skundėsi teismui, kad dėl V.Adamkaus paskleistos informacijos blogai jaučiasi. Parlamentarė teigė, kad jai būtų užtekę skambučio su atsiprašymu.

„Man kaip žmogui padaryta žala, žmonės tiki, ką parašė Adamkus. Jeigu tai yra knyga, tai tikras faktas. Aš jei neneigčiau, priimčiau kaip tiesą. Dėl to buvau priversta kreiptis į teismą. Man ir rinkėjai sako – kreipkitės į teismą ir įrodykite savo teisybę“. – teismo posėdyje kalbėjo D.Mikutienė.

Politikės manymu, vieši asmenys neturėtų klysti ir viešai interpretuoti įvykių.

„Minimą dieną nebuvau ir veiksmų nedariau. (...) Žmonės net į biurą buvo atėję, sakydami, kad man reikia surengti apkaltą, nes pažeidžiau Konstituciją, reikalavimą sąžiningai tarnauti Tėvynei“, – skundėsi D.Mikutienė.

„Pasitikėjimą galima prarasti per akimirką, o jam atstatyti reikia ilgų gyvenimo metų“, – baigė savo kalbą teisme D.Mikutienė.

Parlamentarė prašo teismo jai priteisti 200 tūkst. litų neturtinės žalos dėl buvusio šalies vadovo knygoje pateiktų esą jos asmens garbę ir orumą žeminančių bei tikrovės neatitinkančių duomenų. Seimo narė taip pat prašo priteisti bylinėjosi išlaidas ir sumokėtą žyminį mokestį.

Teismo posėdyje V.Adamkus nedalyvauja, jo interesams atstovauja advokatė.

Su advokate į teismą atvyko ir Seimo narė D.Mikutienė.

Teismo posėdyje paaiškėjo, kad parlamentarė neseniai siūlė V.Adamkui taikos sutartį – išspausdinti viešą paneigimą dienraščiuose, Trakų spaudoje, įklijuoti į knygą nuorodą, kad teiginys neatitinka tikrovės. V.Adamkaus advokatė teismą informavo, kad siūlomos taikos sutarties sąlygos jiems nepriimtinos.

D.Mikutienė yra vieną kartą paminėta V.Adamkaus knygoje. 376-ajame puslapyje kalbama apie 2007-ųjų rudens įvykius, kai Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Maskvoje. Tuo metu Seimo „darbiečių“ frakcijos nariai vyko į Rusijos sostinę susitikti su V.Uspaskichu ir viešai kaltino Lietuvos teisėsaugą ketinimais susidoroti su jų lyderiu.

Kadenciją baigusio prezidento teigimu, „darbiečiai“, tarp kurių paminėta ir D.Mikutienė, gindami nuo teisėsaugos besislapsčiusį V.Uspaskichą „išsijuosę dergė Lietuvą“.

Byloje trečiuoju asmeniu dalyvauja žurnalistas Valdas Bartasevičius bei knygą išleidusi leidykla „Tyto alba“. Ji knygą išleido 40 tūkst. egzempliorių tiražu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius