-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valiutos keityklos darbuotojas įtariamas pasisavinęs 50 tūkstančių litų

Vienai sostinės uždarajai akcinei bendrovei priklausančios valiutos keityklos Panevėžyje kasininkas įtariamas pasisavinęs beveik 50 tūkstančių litų – Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorų perduotą nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą numatoma atversti kitą savaitę.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Panevėžio rajono Skynimų kaimo 42 metų gyventojas D.N., dirbęs valiutos keityklos kasininku, kaip įtariama, pernai gegužės 7 d. galėjo pasisavinti didelės vertės turtą – įvairios užsienio šalių valiutos, kurios vertė yra 49 tūkstančiai 414 litų.

Kai paaiškėjo, kaip dingo pinigai, už šiurkštų darbo pareigų pažeidimą  D.N. buvo atleistas iš Panevėžio filialo valiutos keityklos kasininko pareigų.

Prokurorų teigimu, didelės vertės turtas ar didelės pinigų sumos, patikėtos už materialines vertybes paskirtiems atsakyti darbuotojams, kaip rodo teisinė praktika, kartais ne vieną sugundo tą turtą pasisavinti ar iššvaistyti, taip pat juo neatsakingai manipuliuoti, paakina lošti, sukelia priklausomybę tiems asmenims, kurie linkę elgtis neatsakingai ir lengvabūdiškai. Valiutos keityklos kasininkas, kaip įtariama, nežinia kur padėjęs jam patikėtą didelės vertės pinigų sumą, padarė nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl svetimo turto pasisavinimo, už tai privalės atsakyti baudžiamąja tvarka.

Pernai gruodžio 15 d. paskelbta pradingusio įtariamojo paieška, netrukus jis buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.  

Įstatymas tam, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės svetimą vertės turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius