Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės tarnybos neteko piktnaudžiavimu kaltinti priešgaisrinės priežiūros ir karo prievolės pareigūnai

Trys panevėžiečiai – karo prievolės ir priešgaisrinės priežiūros pareigūnai, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokurorų kaltinti piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu, neteko dalies konfiskuoto turto ir teisės dirbti valstybės tarnyboje.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos karo prievolės buvusį vyriausiąjį specialistą V. K. ir Karo prievolės administravimo tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos Karo prievolės centro teritorinio skyriaus buvusį vadovą R. L. miesto apylinkės teismas pripažino kaltais piktnaudžiavus tarnyba ir kyšininkavus: 56 metų V. K. paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas metams ir šešiems mėnesiams, jis neteko teisės trejus metus dirbti valdžios ir valdymo įstaigose, konfiskuota 3950 litų vertės nuteistojo turto; 51 metų R.L. neteko teisės dirbti valdžios ir valdymo įstaigose dvejus metus ir devynis mėnesius, konfiskuota 1200 litų vertės nuteistojo turto.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą miesto apylinkės teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius teisiamiesiems kaltinimus piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu pateikė pagal V.K. padarytas dvylika ir R.L. – šešias nusikalstamas veikas, teigiama pranešime spaudai.

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos karo prievolės vyriausiasis specialistas ir Karo prievolės administravimo tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos Karo prievolės centro teritorinio skyriaus vadovas, būdami karo prievolininkų atrankos komisijos nariais, 2006-2007 metais ėmė kyšius iš šauktinių, padėdami jiems išvengti privalomosios pradinės karo tarnybos. Taip pat V.K. ėmė kyšius už pagalbą kai kuriems asmenims laikant vairavimo egzaminus. Panevėžio miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs dar vieną nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą, perduotą Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorų, pripažino kaltu piktnaudžiavus tarnyba Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiąjį specialistą R.S. ir nubaudė teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimu dvejiems metams. Taip pat nutarta konfiskuoti 4578 litų vertės nuteistojo turto. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas R.S, tikrindamas Panevėžio mieste ir rajone esančių patalpų priešgaisrinę būklę, dėl rastų trūkumų patalpų savininkams rekomenduodavo sudaryti priešgaisrinės saugos sistemų (signalizacijų) įrengimo ir techninės priežiūros sutartis tik su viena uždarąja akcine bendrove, kurią pats ir buvo sumanęs įkurti. Bendrovės steigėjais ir akcininkais tapo pareigūno pažįstami, nes pats jis užsiimti tokia veikla neturėjo teisės.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą miesto apylinkės teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius teigė, kad pareigūnas, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, nors tokie veiksmai visiškai nesuderinami su valstybės tarnyba, garantuodavo bendrovei pastovią gamybinę veiklą ir už tai gaudavo neteisėtą atlygį įvairiomis paslaugomis ir materialinėmis vertybėmis.

Taip pat buvo nustatyta, kad R.S., atlikdamas savo tarnybines pareigas ir dalyvaudamas įrengtų priešgaisrinės saugos sistemų priėmimo komisijoje, pats priimdavo minėtosios bendrovės atliktus darbus ir vertino jų tinkamumą eksploatavimui, nors tokie veiksmai prieštarauja valstybės tarnybos interesams. Šiose bylose ikiteisminius tyrimus organizavo, kontroliavo ir jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, juos atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius