-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28 /11:24

Varėnoje dėl kyšininkavimo sulaikyti du patyrę policininkai

Imuniteto poskyrio pareigūnai sučiupo 39 ir 48 metų kolegas – Varėnos rajono komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patruliai įtariami gyvenę ne tik iš algos. Beje, sulaikymo metu įtariamieji bandė sprukti, pakeliui stengdamiesi atsikratyti kyšininkavimo įkalčių.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.

Varėnos policijoje – korupcijos skandalas. Penktadienį Policijos departamentas praneša, kad du patyrę pareigūnai įkliuvo, įtarus juos paėmus kyšį.

Vasario 27 d. Alytaus apskrities VPK Imuniteto poskyrio pareigūnai pagal LR Baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. (kyšininkavimas) sulaikė bei į areštinę uždarė Alytaus aps. VPK Varėnos r. komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių būrio patrulius A.B. (gimusį 1965 m.) ir V.K. (gimusį 1974 m.).

Kyšininkavimu įtariami pareigūnai bandė atsikratyti įkalčių, pasakojama Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų penktadienį papildomai išplatintame išsamesniame pranešime.

Bėgdami nuo kolegų, patruliai iš automobilio išmetė pasisavintas baltarusiškas cigaretes ir pinigus.

Sulaikyti Varėnos rajono policijos komisariato (toliau – Varėnos r. PK) pareigūnai, įtariami kyšininkavimu. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) Imuniteto poskyryje buvo gauta informacija, kad Varėnos r. PK Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulis A. B. kartu su bendrininkais už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus – už administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymą dėl padaryto administracinės teisės pažeidimo iš teisės pažeidimą padariusių asmenų reikalauja ar provokuoja duoti kyšį ir jį priima.

Alytaus aps. VPK Imuniteto poskyrio pareigūnai kartu su kolegomis iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus tikrino gautą informaciją, kad vasario 27-osios vakare, apie 21 val., Varėnoje, ties Pramonės g., patruliai A. B. ir V. K., sustabdę transporto priemonę ir nustatę administracinio teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163 (2) str. (akcizais apmokestinamų prekių gabenimas), už nustatyto teisės pažeidimo neįforminimą iš vairuotojo reikalavo ir paėmė kyšį – 450 litų ir 40 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Alytaus apskrities policijos nuotr./Išmėtyti įkalčiai
Alytaus apskrities policijos nuotr./Išmėtyti įkalčiai

Sulaikant teisės pažeidėjus, pastarieji bandė sprukti. Jie taip pat stengėsi atsikratyti kyšininkavimo įkalčių. Bėgdami nuo kolegų, patruliai iš automobilio išmetė pasisavintas baltarusiškas cigaretes ir pinigus.

Abu minėti Varėnos r. PK pareigūnai sulaikyti ir uždaryti į Alytaus aps. VPK areštinę. Ikiteisminį tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Patrulio A.B., gimusio 1965 m., vidaus tarnybos stažas yra 29 metai ir 1 mėnuo. Galiojančių nuobaudų jis neturi, skatintas 20 kartų.

Patrulio V.K., gimusio 1974 m., vidaus tarnybos stažas 19 metų 2 mėnesiai 13 dienų. Nuobaudų jis apskritai neturi, o skatintas 9 kartus.

Tyrimas tęsiamas.

Alytaus apskrities policijos nuotr./Išmėtyti įkalčiai
Alytaus apskrities policijos nuotr./Išmėtyti įkalčiai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius