Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos pasieniečių sulaikytame mikroautobuse – kontrabandinės cigaretės

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į areštinę uždarė kontrabandines cigaretes mikroautobusu vežusį vilnietį. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas.
Mikroautobusas
Mikroautobusas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Cigaretės
VSAT nuotr./Cigaretės

Ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai kelyje Eišiškės–Pirčiupiai, ties Šalčininkų rajono Tetėnų kaimu, patikrinti sustabdė krovininį mikroautobusą „Peugeot Boxer“.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl patikrino ne tik jos vairuotojo dokumentus, bet ir apžiūrėjo mašinos saloną.

Mikroautobusą vairavęs 35 metų vilnietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei mikroautobuso dokumentus.

Patikros metu „Peugeot Boxer“ krovinių skyriuje VSAT pareigūnai aptiko 9 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ ir „Nz Gold“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Dalis rūkalų buvo sukrauta į kartotines dėžes.

VSAT praneša, kad automobilis ir juo gabenti rūkalai laikinai saugomi Varėnos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ikiteisminį tyrimą.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. Už padarytą nusikaltimą vilniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius