-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos rajone sutuoktiniai ne nuskendo, o buvo nutrenkti žaibo tvenkinyje

Aiškėja, kad antradienį vakare Varėnos rajone mįslingai žuvusi sutuoktinių pora buvo nutrenkta žaibo, praneša „TV3 Žinios“.
Žaibai virš Kaštel Novio miesto
Asociatyvi iliustracija / „Scanpix“/Zvonimir Barisin/„Cropix“/SIPA

„Pamačiau, kad pravažiavo ir policija, ir ugniagesių dvi mašinos. <…> Aš kaip tik ėjau namo per tą vietą į Masališkių kaimą, bet paskambino Kostas ir sakė, kad nuskendo Kostas ir jo moteriškė, o vaiko neranda, bet paskui vaiką rado“, – sakė kaimo gyventojas Šarūnas.

Atvykę žvejai mergaitę rado persigandusią ir pasislėpusią krūmuose, o tada jie pastebėjo ir šalimai plūduriavusius kūnus. Manoma, kad nelaimės vietoje mergaitė pralaukė ilgiau nei valandą, šaukdama pagalbos.

Labiausiai tikėtina versija, jog 58 metų vyras ir 51 metų moteris žuvo trenkus žaibui, kai jie maudėsi tvenkinyje, tačiau mirties priežasčiai nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Skenduoliai jie vis tiek kažkiek paskęsta – kad plūduriuotų ant vandens paviršiaus <...> Manome, kad tai žaibo iškrovos pasekmė, nes į plaučius nepritraukta vandens. Keista, mums patiems tai yra retas atvejis“, – sakė Alytaus apskrities ugniagesių viršininkas Algirdas Bautronis.

Tuo tarpu ugniagesiai perspėja, kad artinantis liūčiai ar perkūnijai derėtų skubėti į krantą. Atvejai, kai žaibas nutrenkia besimaudantį yra reti.

„Nepatartina net kažkokių metalinių daiktų turėti, net telefonu kalbėti, o vandeny ar plaukiant, ar su valtim <...> vanduo juk labai geras laidininkas, todėl tas žaibas, kad ir toliau trenka, elektra gali nutrenkti. Tai neprognozuojamas dalykas“, – sakė A.Bautronis.

Tragiško įvykio aplinkybės – tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius