Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos rajono miške pasieniečiai sulaikė didelį kontrabandinių rūkalų krovinį

Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė mikroautobusą su daugiau kaip 32 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, kurių vertė viršija 230 tūkst. litų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo ir trys, įtariama, su šių cigarečių gabenimu susiję Druskininkų savivaldybės gyventojai.
Kontrabanda
Kontrabanda

Trečiadienį netoli sienos su Baltarusija, Varėnos rajono miško kelyje Margionys – Šunupis, Varėnos rinktinės operatyvininkams ir rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas paskui kitą važiavę du automobiliai. Buvo panašu, kad automobilis „Audi A6 Avant“ žvalgo kelią paskui važiavusiam mikroautobusui „Volkswagen Transporter“.

Pasieniečiai „Audi A6 Avant“ sustabdė. Paaiškėjo, kad jį vairavo 43 metų druskininkietis, o kartu su juo vyko 23-ejų Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelio gyventojas.

„Volkswagen Transporter“ vairuotojas, pamatęs, kad priekyje važiavusį „Audi A6 Avant“ tikrina VSAT pareigūnai, irgi sustabdė mikroautobusą. Iš jo iššokęs vyras nėrė į mišką, bet buvo pasieniečių pasivytas ir sulaikytas. Paaiškėjo, kad bėglys – Druskininkų savivaldybėje gyvenantis 28-erių vyras.

VSAT pareigūnai suskaičiavo, kad „Volkswagen Transporter“ buvo gabenama 32 500 pakelių cigarečių „Viceroy Blue“, „Viceroy Red“ ir „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Šio krovinio vertė pagal Lietuvoje galiojančias muitinės vertinimo metodikas yra daugiau kaip 230 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytiems Druskininkų savivaldybės gyventojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Juos pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės ir automobiliai saugomi Varėnos rinktinėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius