Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varnos teismas Henriką Daktarą paliko už grotų (atnaujinta 21.36 val., video)

Henrikas Daktaras liks suimtas, kol bus išspręstas jo ekstradicijos klausimas. Taip nusprendė Varnos (Bulgarija) teismas. Pasak Bulgarijos žiniasklaidos, H.Daktaras atsisakė savanoriškai būti išduotas Lietuvai.
Henrikas Daktaras kalėjime
Henrikas Daktaras kalėjime / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Bulgarijos žiniasklaida, H.Daktaras teisme pasirodė jau be barzdos. Jo advokatas antradienį teismą įtikinėjo, kad Henytė tėvynėje persekiojamas dėl politinių priežasčių. Kaip vieną iš argumentų advokatas nurodė ir H.Daktaro knygą, kurią jis parašė kalėjime ir kuri esą neparanki kai kuriems politikams. Teisme taip pat buvo priminta, H.Daktaras Lietuvą jau yra apskundęs Europos žmogaus teisių teismui Strasbūre.

Pats H.Daktaras atsisakė savanoriškai keliauti į Lietuvą, tad pradėta jo ekstradicijos procedūra.

Teismas atmetė advokato argumentus ir nusprendė, kad sunkiais nusikaltimais įtariamas Henytė turi likti suimtas. Šį teismo sprendimą H.Daktaras per savaitę dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Pats H.Daktaras teisme skundėsi sveikata, o jo advokatas reikalavo klientui skirti sveikatos ir psichiatrinę ekspertizes. Henytę advokatas vis pavadindavo „disidentu“ ir tvirtino, kad suklastotus dokumentus H.Daktaras buvo įsigyjęs bijodamas būti nužudytas dėl politinių motyvų. Teisme paaiškėjo, kad Henytė su savimi turėjo asmens kortelę, išduotą Kęstučio Šimkaus vardu.

Advokatas taip pat tvirtino, kad baiminasi, jog jo klientas gali pakelti ranką prieš save, kadangi jį labai gąsdina mintis būti grąžintam į tėvynę.

Bulgarijos žiniasklaida praneša, kad likus valandai iki teismo posėdžio, teismo pastatą apsupo maždaug 50 gerai ginkluotų ir kaukėtų policininkų. Henytę į teismą buvo atvežtas su stipria palyda.

H.Daktaras nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi pusmetį. Penktadienį jis buvo sučiuptas Bulgarijoje, netoli Varnos. Henytę sulaikė Bulgarijos antiteroristinio padalinio kovotojai, Lietuvos pareigūnai juos įspėjo būti atsargiais.

Po sulaikymo H.Daktaras apsimetė apalpęs, jam buvo iškviesti medikai. Atpažintas jis buvo tik pagal pirštų antspaudus, kadangi Bulgarijoje užsiaugino ilgus plaukus ir barzdą. Henytė naudojosi svetimais dokumentais, pasak žiniasklaidos, tapo stačiatikiu.

H.Daktaras Lietuvoje įtariamas maždaug 30 nužudymų, kitais sunkiais nusikaltimais. Tėvynėje jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius