-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą trečdaliu išaugo skaudžių avarijų skaičius

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, birželį ir liepą eismo įvykių, kurių metu buvo sužeisti žmonės, skaičius pasiekė šių metų rekordą. Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ duomenimis, vasarą daugiausiai eismo įvykių įvyksta dėl viršyto greičio.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Šiaulių aps. VPK Raseinių r. PK nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šių metų birželio ir liepos mėnesį vidutiniškai buvo registruota po 300 eismo įvykių, kurių metu buvo sužeisti žmonės, – 30 proc. daugiau nei šių metų žiemą ar pavasarį. Statistiškai daugiausiai skaudžių eismo įvykių šiemet teko Marijampolės, mažiausiai – Utenos apskrities gyventojams.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis pasakoja, kad rudenį, žiemą ir pavasarį dažniausiai eismo įvykių priežastimi tampa sudėtingos vairavimo sąlygos, tuo tarpu vasarą nelaimes iššaukia greičio viršijimas. „Dėl viršijamo saugaus greičio vairuotojai dažniausiai nesuvaldę automobilio nuvažiuoja nuo kelio, apsiverčia, taip pat dažnai nespėja sustabdyti ir atsitrenkia į priešais važiuojančius automobilius, šalikelėje augančius medžius ir stovinčius stulpus“, – teigia N. Giedraitis.

Draudimo eksperto teigimu, šiemet vidutinė vairuotojų eismo įvykio metu patiriama žala kasko ir privalomajame vairuotojų civilinės atsakomybės draudime sudaro panašiai kaip ir tuo pačiu laikotarpiu pernai – apie 2,3 tūkst. litų.

„Dėl greičio viršijimo kilę eismo įvykiai išsiskiria savo žalos dydžiu. Po tokių avarijų didžioji dalis automobilių apskritai apgadinami nebepataisomai, jų remontas tampa ekonomiškai netikslingas. Dėl lėkimo žalos ženkliai lenkia vidutinį žalos dydį, jos gali siekti ir keliasdešimt ar net kelis šimtus tūkstančių litų, nepamatuojamo masto nelaimė tampa, kai sužeidžiami ar žūsta žmonės“, – pasakoja draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ atstovas.

N. Giedraitis atkreipia dėmesį, kad viršijant greitį laiko sutaupoma minimaliai, tuo tarpu rizika patirti eismo įvykį, susižeisti bei sužeisti kitus eismo dalyvius ar net žūti ženkliai išauga. Vairuotojai raginami laikytis ne tik leidžiamo, bet saugaus greičio, kuris esant sudėtingoms vairavimo sąlygoms, gali net nesiekti kelio ženkluose nurodytų skaičių.

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ šių metų sausio-liepos mėn. užregistravo 12,3 tūkst. žalų, kurias eismo įvykių metu patyrė kasko ir privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu apsidraudę klientai. Šioms žaloms atlyginti bendrovė išmokėjo daugiau kaip 28 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius