-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška vasaros epidemija: nuo birželio 1-osios vien tik ugniagesiai ištraukė 46 skenduolius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša apie svarbiausius liepos 8–10 dienų įvykius ir pateikia šiurpią šios vasaros skenduolių statistiką.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Per praėjusias 3 karštas savaitgalio paras šalies ugniagesiai užgesino 87 gaisrus, kuriuose žmonių aukų pavyko išvengti bei atliko 58 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 3 gyventojus bei vyko ieškoti ir traukti net 9 skenduolių, rašoma PAGD atstovų pirmadienį išplatintame pranešime.

Penktadienio popietę Pakruojo rajone, Dvariukų tvenkinyje, maždaug už 25 m nuo kranto, 3,5 m gylyje, Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai surado kol kas nenustatytos tapatybės nuskendusio žmogaus kūną ir perdavė jį policijos pareigūnams. Tos pačios dienos vakarą Rokiškio rajone, Bajorų kaimo tvenkinyje, apie 5 m gylyje, už 15 m nuo kranto, buvo surastas nuskendęs 45-erių vyras.

Šeštadienio rytą Šalčininkų rajone, iš Dieveniškių miestelio tvenkinio, 3–4 m gylio, ugniagesiai ištraukė paskendusio 62-ejų vyriškio kūną, o apie vidurdienį Šakių rajono ugniagesiai išskubėjo į Liepalotėlų kaimą, kurio tvenkinyje nuskendo 33-ejų vyras. Jiems atvykus į nelaimės vietą, skenduolis jau buvo ištrauktas į krantą. Tą pačią dieną Šiauliuose, iš Talšos ežero, buvo ištraukti plūduriuojančio kol kas nenustatytos tapatybės žmogaus palaikai, kurie perduoti policijos pareigūnams.

Šeštadienio popietę Trakų rajone, Aukštadvario miestelyje, ugniagesių narai Navos ežere, už 5 m nuo kranto, 2 m gylyje, surado nuskendusio 32 metų vyro kūną, o vėlų tos pačios dienos vakarą Radviliškio rajone, Paberžių kaime, iš vandens telkinio buvo ištrauktas, kaip spėjama, elektros srovės nutrenktas 48-erių vyriškis.

Sekmadienio popietę Vilniaus ugniagesiai ties Maloniąja gatve iš Neries upės ištraukė plūduriuojantį apie 70 metų amžiaus moters kūną, o Ukmergės gatvėje esančiame tvenkinyje, 2 m gylyje, už 5 m nuo kranto, ugniagesių narai surado nuskendusį 36-erių vyrą. Dar vieno, kaip spėjama, vakar nuskendusio žmogaus Kuršėnuose esančiame karjere ieškojo ir Šiaulių ugniagesių narai, tačiau skenduolis nebuvo surastas.

Per 10 liepos mėnesio dienų vien tik ugniagesiai jau ištraukė net 18 skenduolių, o nuo vasaros pradžios – 46. Tad sinoptikams prognozuojant karštą savaitę, dar kartą prašome gyventojų būti ypač atsargiems ne tik su ugnimi, bet ir prie vandens telkinių.

Šeštadienį apie 14 val. 50 min. iš Ukmergės PK buvo gautas pranešimas, kad iš Kreivių kaimo, kur degė sausa žolė, į Ukmergės ligoninę buvo atvežta apdegusi kojas ir sąmonę praradusi 87-erių senolė. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Sekmadienį apie 14 val. gaisras kilo Švenčionių rajone, Zalavo kaime stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Dar iki ugniagesių atvykimo iš degančio pastato buvo išneštas 35-erių vyras, kuriam greitosios pagalbos medikai vietoje suteikė medicininę pagalbą. Gaisro metu apdegė medinio namo kambario sienos ir lubos bei viduje buvę namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius